Čitanje knjiga u posljednjih nam je 500-ak godina ušlo uvelike pod kožu, ali se nažalost zadnjih 10-ak godina sve manje prakticira. Još od kada smo bili male bebe roditelji su nam čitali zanimljive priče i listali slikovnice, a sve to iz razloga da u nama pobude osjećaje i da nam daju do znanja neke dobre i loše osobine koje čovjek treba prakticirati ili izbjegavati. Pozitivan utjecaj čitanja knjiga na čovjeka dokazan je od strane mnogih stručnjaka, no nažalost danas sve manje čitamo. No, one koji su još uvijek vezani uz knjige i čitanje, razveseliti će sljedeća novost. Od prije tri dana u Hrvatskoj je dostupan Kindle Paperwhite, kojeg možete kupiti u Instar Informatici za nešto više od 1 000 kuna.

Kindle Paperwhite II je 6 inčni e-book čitač. Prvenstveno je namijenjen za čitanje knjiga, ali se preko njega možete i spajati na internet te pretraživati portale i internet općenito. Uređaj ima ugrađen WiFI pa se moguće spajati preko njega na internet tamo gdje je dostupan. Do sada u Hrvatskoj nije još bilo ovog uređaja u prodaji, pa su ga mnogi naručivali preko interneta sa raznih web shopova. Instar Informatika se pobrinula da se od sada taj uređaj možete kupiti i u Hrvatskoj.

Performanse samog uređaja su vrlo dobre. Još ćemo jednom spomenuti kako je uređaj namijenjen u prvom redu za čitanje e-knjiga pa su tome prilagođene i karakteristike. Kindle Paperwhite je prema mnogima najbolji e-book reader i pruža vam savršenu zamjenu za stvarnu fizičku knjigu. Vrlo je tanak i lagan te teži samo 200 grama. Ekran je odličnog osvjetljenja i omogućava bezbrižno čitanje i na suncu. Dakako, ekran je osjetljiv na dodir kako bi interakcija korisnika bila što bolja. Veliki adut je i baterija koja prema nekim navodima uz dnevno pola sata čitanja može izdržati čak 8 tjedana bez punjenja. Sve to svrstava ga u sam vrh tehnologije za čitanje knjiga i kupovina ovog uređaja bi trebala biti pun pogodak. Za kraj samo još spomenimo kako je cijena uređaja 1199 kuna, a moguće ga je kupiti i na nekoliko rata.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here