Apple je svojim posljednjim pametnim satom ipak uspio malo ‘prodrmati’ to tržište, što znači kako bi novi pametni sat koji uskoro planiraju plasirati na tržište mogao donijeti dobre prodajne rezultate. Iako se pametni satovi već godinama potenciraju kao tehnologija koja bi trebala postati široko popularna, to se nekako baš i ne dešava u javnosti. Naime, unatoč pametnim satovima mnogih velikih kompanija, samo je Apple uspio izboriti kakve takve prodajne rezultate, dok drugi uglavnom ne mogu biti pretjerano zadovoljni prodajom.

Novi pametni sat koji stiže u nekom narednom periodu iz Applea trebao bi po mnogočemu biti drugačiji od svojih prethodnika, a sve to u cilju kako bi što bolje zadovoljio potrebe i želje korisnika. Apple Watch 4 prije svega, trebao bi doživjeti potpuni redizajn, gdje će se potencirati veliki zaslon koji će pokrivati gotovo cijelu prvu stranu sata. Dakle, dvije ideje koje će se provlačiti kroz proces izrade: povećati veličinu zaslona i što više smanjiti rubove oko ekrana.

Sam zaslon trebao bi biti napravljen u Super AMOLED tehnologiji, a to je signal kako će Apple i dalje nastaviti surađivati sa Samsungom. Dakako, pojačati će se i hardver koji se krije unutar sata, kako bi on mogao raditi još kvalitetnije i brže. Sat će biti opremljen nekim novim senzorima, a postojeći bi trebali biti dograđeni tako da će korisnik još kvalitetnije moći pratiti svoje životne i zdravstvene navike.

Prošle je godine Apple zabilježio veliki rast od čak 50 posto kada je prodaja pametnih satova u pitanju. Čini se kako su korisnici napokon prepoznali ono što im nudi Apple putem pametnog sata. Na krilima tog uspjeha, sada paniraju nove podvige, a upravo bi Apple Watch 4 trebao biti prekretnica. Naime, ako se nastavi rast od prošle godine, to bi moglo značiti kako će se u ovoj godini isporučiti 25 do 30 milijuna pametnih satova.


To su ozbiljne brojke koje sada već polako počinju parirati tržištu pametnih telefona te bismo napokon mogli reći kako je tržište satova živnulo i kako je na tragu da postane trend. No, na kraju opet sve ovisi o krajnjim korisnicima i njihovom interesu, ali činjenica je da će ovo biti vrlo vjerojatno najbolji pametni sat koji je Apple predstavio svijetu.

Piše: M.Ž.

1 komentar

  1. Meni pametni satovi nemaju smisla!? Razumijem sportaše, njima dobro dođe radi analize treninga i sl., ali ne razumijem ostale. Za njih izgleda vrijedi ona “mudra” konzumeristička, “kupujem dakle jesam”.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here