Prema najavama, jučer je održana nova konferencija Applea, na kojoj nam je ovaj poznati svjetski IT brend predstavio neke novine u svom asortimanu. Već smo prethodno spominjali kako nas na ovoj konferenciji očekuje predstavljanje novog iPad AIR 2 i iPad mini 3 uređaja, a nagađalo se i oko predstavljanja novog OS X Yosemitea i novog iMac računala. Sva ta nagađanja pokazala su se istinitima, a Apple je ponovo pokazao zašto je broj jedan u svijetu informatike.

Ono što nam donose novi iPad modeli nije nešto super inovativno, ali sigurni smo da će postići vrlo dobre rezultate prodaje. Novi iPad Air 2 tanji je od svojeg prethodnika i sada broji samo 6.1 mm. Ispod ‘haube’ krije se mnoštvo novosti, a jedna od najznačajnijih je A8X procesor koji je i do 40 posto brži u odnosu na prošli.  Pohvale stižu i na račun grafike koja je brža nego do sada, a veliki dio pažnje na jučerašnjoj konferenciji bio je usmjeren na iSight kameru koja je u mogućnosti snimati odlične 1080 HD videozapise. Novi uređaj ima i jednu smartphone karakteristiku, a to je otključavanje pomoću skeniranja prsta. Cijena ovog modela iznosi 499 dolara za kapacitet memorije 16GB, dok je cijena manjeg iPada 399 dolara.

Jučer je također predstavljen novi iMac koji je oduševio sve prisutne, posebno svojim odličnim zaslonom. Naime, iMac ima 27 inčni ekran koji će biti sposoban raditi na rezoluciji od 5K, što je odlično. Unutar elegantnog i tankog kućišta nalazi se Intel Core i5 procesor koji radi na taktu 3.5 GHz, a računalo dolazi i s 8GB RAM-a. Računalo radi na novom sustavu koji je jučer predstavljen, dakako radi se o OS X Yosemite.

Apple nam je još jednom dokazao kako njegovi uređaji imaju moć da pokore konkurenciju bez obzira na vrlo visoku cijenu. Zahvaljujući inovativnom i elegantnom dizajnu i sjajnim karakteristikama nimalo ne sumnjamo kako će prodaja gore navedenih uređaja ići sjajno. Ako imate viška novaca u novčaniku, svakako preporučujemo da odaberete ono što odgovara vašim željama i potrebama.


Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here