Danas je poznata tvrtka automobila Tesla otkrila da je kupila 1,5 milijardu dolara u bitcoinu, najpopularnoj kriptovaluti. Štoviše, tvrtka je izjavila da bi mogla u budućnosti prihvatiti i bitcoin kao oblik plaćanja za svoje automobile, iako je također spomenula da postoji i određena regulatorna nesigurnost oko tog čina.

Kako su se vijesti počele širiti po internetu, cijena bitcoina trenutačno je porasla za oko 12,41% na više od 43.300 američkih dolara po bitcoinu, što je opet novi rekord svih vremena za ovu kriptovalutu. Tesla je prethodno najavljivao da je zainteresiran za kriptovalute, no kupnja tako velike količine kriptovalute je vrlo značajna.

Tesla piše da je ranije ove godine “ažurirao [svoju] investicijsku politiku kako bi joj pružio veću fleksibilnost za daljnju diverzifikaciju i maksimaliziranje povrata gotovine koja nije potrebna za održavanje odgovarajuće operativne likvidnosti”, dodajući da ima mogućnost stavljanja gotovine u „određenu alternativnu rezervnu imovinu“ koja uključuje „digitalnu imovinu, zlatne poluge, fondove kojima se trguje na zlatu i drugu imovinu kako je određeno u budućnosti“.

Pod tim natpisom, tvrtka je “uložila ukupnih 1,50 milijardi dolara u bitcoin”, čime potvrđuje svoje prethodne najave i želju da poznata tvrtka za električne automobile “s vremena na vrijeme može kupovati i držati digitalnu imovinu”. To je sada i regulirano unutar tvrtke da Tesla može raditi što god želi sa svojom gotovinom i kripto tržištima.

No, tvrtka na tome nije završila, dovršivši svoju vijest dodajući da tvrtka „očekuje da će početi prihvaćati bitcoin kao oblik plaćanja za svoje proizvode u bliskoj budućnosti, podložno važećim zakonima i u početku na ograničenim osnovama, koja ona može ili ne mora likvidirati po primitku. ”

Izvršni direktor Tesle Elon Musk posljednjih je dana uzburako javnost oko kriptovalute nazvane Dogecoin i preporučio je širokim masama. Međutim Tesla odabire bitcoin kao kriptovalutu po svom izboru, pomažući u daljnjem cementiranju blockchaina kao najpoznatije tehnologije na svijetu. A da u budućnosti može prihvatiti transakcije denominirane u bitcoinima, moglo bi pomoći da bitcoin zadrži vrijednost i zanimanje tržišta.

Piše: Z.K.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here