Mastercard je postao najnovija platna kompanija koja je kriptovalutama dala svoj blagoslov. Tvrtka za financijske usluge započela je pripreme za podršku odabranim kriptovalutama kasnije tijekom ove godine, izjavio je g. Raj Dhamodharan na Mastercardovim službenim stranicama.

Naravno, ako želite biti dio establišmenta, morate igrati po pravilima. Nakon što je vidio zadnji val transakcija kriptovaluta, Mastercard je odlučio da želi ući u igru, i sada se priprema za odabrane valute koje udovoljavaju njezinim kriterijima u pogledu sigurnosti, pouzdanosti i usklađenosti. To zapravo znači da mnoge virtualne valute možda neće ući u prvom valu prilagodbe. Istodobno, taj će potez omogućiti mnogo više trgovaca da kriptovalute prihvate kao legalan oblik plaćanja.

Primarna metrika po kojoj će se ocjenjivati ​​kriptovaluta je zaštita potrošača, uključujući privatnost i strogi nadzor nad potrošačkim informacijama, u osnovi “isti nivo sigurnosti koji su ljudi očekivali i u svojim kreditnim karticama”, rekao je Dhamodharan.

bitcoin
Mastercard će prihvatit samo najsigurnije i najpouzdanije kriptovalute, za sada.

Uz to, kriptovalute će trebati provoditi stroge mjere usklađenosti, uključujući “Upoznajte svog kupca”, što je jednostavno postupak provjere klijenta koji koristi industrija financijskih usluga. Također se moraju pridržavati lokalnih zakona i propisa u regijama u kojima posluju. Konačno, digitalna imovina mora biti prihvaćena kao oblik plaćanja, umjesto da funkcionira samo kao prilika za ulaganje.

“Ovo je velika promjena koja će zahtijevati puno rada. Bit ćemo vrlo pažljivi oko toga koju imovinu podržavamo”, dodaje Dhamodharan.

Odluka Mastercarda da u potpunosti prihvati kriptovalute je nastala iz činjenice da je i PayPal uvrstio kriptovalute u svoje poslovanje, tako je PayPal omogućio američkim korisnicima kupnju, prodaju i držanje virtualnih valuta još u studenom prošle godine. Tesla je također nedavno kupio 1,5 milijardi dolara u bitcoinu i rekao da će ga uskoro početi prihvaćati kao sredstvo plaćanja za svoja vozila.

Nadalje g. Dhamodharan iz Mastercarda izjavljuje: “Želimo pomoći da ovi koncepti uspiju i dostignu svoj potencijal, istovremeno razvijajući i potičući potrebne zaštitne ograde.”

“Ovdje smo da omogućimo korisnicima, trgovcima i tvrtkama da digitalnu vrijednost – tradicionalnu ili kripto, premjeste kamo god žele. To bi trebao biti vaš izbor, jer na kraju krajeva, to je vaš novac.”

U svakom slučaju ovo bi moglo biti još jedan dodatni vjetar u leđa za ionako vež zahuktalo tržište kriptovaluta.

Piše: Z.K.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here