Svijet virtualnih valuta potaje sve zanimljiviji, a ideje do kojih dolaze pojedinci sve su maštovitiji. Naime, krajem prošle godine stvorena je igra u kojoj se skupljaju slatke mačkice, a iza svega stoji svijet kriptovaluta. Jasno je svima više-manje da su slatke mačke već godinama predmet obožavanja ljudi i gotovo da ne postoji korisnik interneta koji barem jednom nije pogledao šaljivi video mački ili drugih kućnih ljubimaca.

No, dok su u godinama iza nas mačke bile popularne isključivo u video formatu, sada cijela priča obožavanja mački poprima jedno sasvim novo značenje. Naime, kao što smo rekli u uvodu, mačke su se uspjele nametnuti i u području kripto valuta, čime je otvoreno jedno novo zanimljivo tržište. I dok na uobičajenom tržištu kriptovaluta vrijedi zakonitost prodaje kada valuta počne gubiti na vrijednosti, kod tržišta slatkih mački tome nije tako. Naime, vlasnici koji sebi nabave mačku, često se od nje ne žele rastati, a njezina vrijednost s odmakom vremena samo raste.

kripto mačke valuta budućnosti CryptoKitties

 


Iza cijele priče stoji kripto valuta Ethereum, a igra se naziva CryptoKitties. Zanimljivo popularnost ove igre u posljednje je vrijeme toliko velika da su čak nastali i problemi na Ethereumu. Ono što je zanimljivo kod ove igre jest ograničenost određenih mačaka. Konkretno, neke mačke koje su se pojavile krajem 2017. godine sada se više ne izdaju i tako njihov limitirani broj primjeraka postaje sve vredniji.

Koliko sve skupa zapravo vrijedi kvalitetno ilustrira primjer, gdje jedna od najskupljih mačaka vrijedi čak 100.000 Ethera, što u nama bližoj valuti iznosi 111.900.000 dolara. Ipak, veći dio mačaka je znatno jeftiniji i stoji negdje između stotinjak dolara pa sve do nekoliko tisuća po primjerku.

Unatoč vrtoglavim cijenama, razvoj ove igre teče i bolje od očekivanog. Čini se kako je spoj igranja i kriptovaluta napokon profunkcionirao i kako nas očekuju vrlo zanimljivi pokušaji proboja na tržištu. Možete li zamisliti svijet gdje će neka virtualna mačka vrijedi više od 100ak kvalitetnih automobila?

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here