Primjena virtualnih valuta sve je češća u raznim segmentima poslovanja i novčanih transakcija. Diljem svijeta postavljeno je mnoštvo bankomata za virtualne valute, koji korisnicima omogućavaju jednostavno baratanje virtualnim valutama. Jedan takav bankomat od nedavno je postavljen i u noćnom klubu u Las Vegasu, a omogućuje posjetiteljima kluba da striptiz ples plaćaju upravo putem virtualnih valuta, odnosno putem Bitcoina.

Cijela stvar funkcionira vrlo jednostavno, a posjetiteljima striptiz kluba jamči anonimnost prilikom plaćanja. Naime, pri ulasku u striptiz klub nalazi se bankomat za Bitcoin koji korisnicima omogućuje Bitcoin transakcije. S druge strane, striptizete na sebi imaju otisnut privremeni QR kod koji zapravo sadržava podatke o njihovom virtualnom novčaniku.

Jednostavnim skeniranjem QR koda posjetitelj dobiva potrebne podatke i može uplatiti novac za usluge koje može vidjeti. Na taj način osigurava se anonimnost samih posjetitelja koji plaćaju, ali se osigurava i sam transfer novca. Sve zajedno čini jednu zanimljivu cjelinu koja bi vrlo lako mogla postati standard na drugim sličnim mjestima.

Uz plaćanje striptiza, u istom je klubu moguće platiti i piće putem Bitcoina. No, omogućeno i standardno plaćanje gotovinom, koje trenutno bira još jako veliki broj korisnika. Prema dostupnim podacima, sve je više onih koji za plaćanje biraju upravo Bitcoin i ostale virtualne valute. Ono što je zapelo za oko analitičarima jest činjenica da je seks industrija često bila okidač za sveobuhvatno primjenu nekih tehnologija koje su bile tek u zanosu.


Dakle, seks industrija nerijetko je otvorila široka vrata nekim novotarijama, koje su nakon tog pojavljivanja naširoko zaživjele širom svijeta. Može li upravo pojavljivanje Bitcoin bankomata u striptiz klubovima biti okidač za veliku ekspanziju Bitcoina i ostalih valuta širom svijeta?

Piše: D.S.

1 komentar

  1. Eto uspjeh za bit coin i u sex industriji. Do sada se većinom koristio za drogu i pranje novca. Ah šta bi Pablo Escobar dao da je to postojalo u njegovo vrijeme, ne bi morao otvarati ljekarne i banke na svakom kutu. Malo karikiram, ali kriminalci (ljudi) će nažalost iskoristiti i uništiti svaku plemenitu ideju 😉

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here