Prvi nastavak filma Avatar, koji se u kinima pojavio sada već pomalo i davne 2009. godine, uzdrmao je svijet. Odlična i vrlo zanimljiva priča, fantastične animacije i CG pozadine i prekrasno prikazan svijet u kojem se radnja filma odvijala i dandanas ostavljaju nas bez daha, ako se odlučimo ponovno pogledati film.

Jedini da tako kažem ”nedostatak” tog filma i do danas je ostalo to da nismo znali hoće li izaći ikada nastavak. Priča je završila onako kako je završila (neću ići u detalje, jer ne želim ”spoilati”). No zbog svega onoga što smo vidjeli u tom filmu, priželjkivali smo nastavke i željeli smo da oni u kina izađu što prije.

”Kada bi mogao izaći Avatar 2?”, pitali su se mnogi. James Cameron, čovjek zaslužan za nastanak prvog nastavka, navodno je čuo vapaje obožavatelja. Drugi nastavak Avatara bio je najprije najavljen za 2014. godinu. No, stvari se nisu odvijale onako kako su trebale i Avatar 2 je odgođen.

AVATAR

Avatar 2 prvo je bio najavljivan za 2014. godinu

Drugi od sveukupno četiri nastavka Avatara nije izašao u planiranom vremenu. Mnogi su se pitali zašto, u čemu je problem i što se čeka. Željeli smo nastavak i željeli smo ga što prije. No vrijeme je prolazilo, a vijesti u vezi Avatara 2 bilo je sve manje i manje. Nada se davno otopila i taman kada smo pomislili da od Avatara ništa neće biti niti ove godine, na internetu su osvanule vijesti koje su nam dale novu nadu.

 

Avatar 2 u kinima 17. prosinca 2021., spremaju se i preostala dva nastavka

Prije manje od 24 sata na internetu su osvanuli podaci o novom Avataru! Da budem precizniji, osvanuli su podaci o novim Avatar filmovima, budući da se u sljedećih nekoliko godina planiraju snimiti svi ostali nastavci. Avatar 2 u kina bi trebao osvanuti u prosincu 2021. godine (točnije, 17. prosinca 2021.)!

Ovo su vijesti koje su potvrđene, što znači da bi tako zaista i trebalo biti, bez dodatnih odgađanja i promjena. To nije sve. Osim drugog nastavka Avatara, koji bi u kinima trebao osvanuti za malo manje od dvije godine, preostala dva nastavka Avatara trebali bi u kinima izaći u vremenskim razmacima od dvije godine. To znači da bi Avatar 3 u kinima trebao izaći 2023., a Avatar 4 2025. godine.

Ako vas zanima imaju li nastavci Avatara nekakav podnaslov, o tome zasad nema informacija. Osim datuma izlaska Avatara 2 i najave trećeg i četvrtog nastavka filma, ono što se isto tako na internetu pojavilo su fotografije koje navodno prikazuju svijet u kojem bi se drugi nastavak trebao odvijati.

Iz tih fotografija se može malo detaljnije vidjeti misteriozan i prekrasan svijet rase Na’vi, odnosno oni dijelovi koje nismo imali prilike vidjeti u prvom nastavku, što govori da će se Avatar 2 odvijati u novim dijelovima misterioznog svijeta dugonogih, mačkastih stvorenja plave kože.

Može li Avatar 2 (i njegovi nastavci, Avatar 3 i Avatar 4) svojom kvalitetom i pričom nadmašiti prvi nastavak, nešto je u vezi čega ćemo se morati strpjeti još točno 22 mjeseca i 9 dana. Previše? Možda. No barem imamo definiran datum, tako da se imamo čemu radovati.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here