Prošlo je gotovo 40 godina od prvog filma iz serijala Star Warsa, ali entuzijazam oko filmova i serije se ne stišava. Usudili bismo se reći da se radi o jednoj od najjačih sci-fi franšiza na svijetu. Jer, praktički nema osobe na svijetu koja nije čula za Star Warse. Možete ih voljeti ili ne, ali im nitko ne može osporiti ono što su napravili u zadnjih par desetljeća. Filmovi, serije, figurice, posteri, majice … nema što se sve ne prodaje pod njihovim brendom.
Naravno, tu su sada i aplikacije i to je ono što nas zanima u ovom tekstu. Ako ste pravi fan Star Warsa, vjerujemo da ste već isprobali neke od ovih aplikacija. Ako niste, onda je vrijeme da to sada učinite.

1. Star Wars

Od kuda ćemo početi, nego od službene aplikacije Star Wars. Ovo je fantastična aplikacija koja pravim SW fanovima nudi sve što treba. Kada upalite aplikaciju, morate prvo odabrati jedan od tri različita interfacea/teme: light side, dark side ili droid. Svaka od tih tema nudi svoj unikatni dizajn, boje, zvukove i animacije.
Također, ovo je ujedno i futuristička AR aplikacija u kojoj možete vidjeti likove u 3D-u, svemirske brodove, prolaziti specijalne kvizove s pitanjima koji se tiču filma ali i općenito SW svijeta …
Ako vam ni to nije dosta, možete napraviti fotografiju, odnosno selfie i staviti svoju glavu na kostim Han Sola (npr.) ili učiti s Yodom. Što točno? To vam nećemo otkriti, probajte sami skinuti aplikaciju i poigrati se s njome. Ali definitivno odlična aplikacija za sve one koji vole SW svijet.

Download: iOS | Android

2. Disney+

Ako se ne možete zasititi Star Warsa, onda je Disney+ ono što vam treba. To je, kao što znate, streaming servis koji nudi hrpu serija i filmova on-demand. Kao i Netflix, ali ovdje imate jako puno sadržaja vezanog uz Star Warse. To je ujedno i ekskluzivna platforma na kojoj možete gledati odličnu Star Wars seriju – The Mandalorian. Unutar ove aplikacije imate i dediciranu sekciju za SW svijet. Naravno, Disney+ možete gledati i na laptopu, računalu, Amazon Fire TV-u, Rokuu, Apple TV-ju, ali i na mobilnim uređajima. Osim SW, ovdje možete naći i hrpu Marvelovih filmova, Pixarove uratke, National Geographic i još mnogo toga. Manje košta nego Netflix, a nudi jako puno.

Download: iOS | Android

3. Wallpaper Apps

Ako želite personalizaciju na mobitelu, definitivno skinite Star Wars wallpaper aplikaciju. Kao što možete i zamisliti radi se o aplikaciji koja nudi HD wallpapere za vaš iPhone i iPad. Da, dobro ste pročitali. Za Android je postojala aplikacija “I am your father”, ali su ju uklonili s Google Playa.
Što se tiče iOS aplikacije, ona praktički svakodnevno dodaje nove wallpapere, pa se nadamo da ćete naći nešto za sebe.

Download: iOS

4. Star Wars: Galaxy of Heroes

U moru aplikacija i igrica iz Star Wars svijeta, jedno ime se izdvaja, a to je SW: Galaxy of Heroes. To je punokrvni RPG u kojem možete kreirati svoj tim koji će se boriti na strani svjetla ili tame i boriti se protiv onog drugog tima. Na izbor imate preko 140 likova koji se spominju u SW svijetu. Neki su “glavni” likovi, neki su potpuno sporedni, no svi redom su zanimljivi.
Ono što je bitno je da odaberete dobrog lika koji je komplementaran s ostatkom vašeg tima kako biste mogli najviše moguće pridonijeti svom timu.
Osim likova, tu su i brodovi koje možete uzeti. Pa tako na raspolaganju, za svemirsku borbu, imate između ostalog Millennium Falcon i Admirals Ackbar’s Home One. I za kraj spomenimo da postoji nekoliko modova borbe, a koji su to, morat ćete otkriti sami.

Download: iOS | Android

5. Star Wars Quiz Apps

Koliko dobro poznajete Luke Skywalkera? Koliko dobro poznajete filmove i priču koja stoji iza njih? Ovaj Star Wars kviz bi vam mogao dati odgovor na to pitanje. Pitanja koja se nalaze u ovoj aplikaciji pokrivaju prvih sedam, a ne svih devet filmova, ali to ne umanjuje vrijednost ove aplikacije.
Pitanja su grupirana po temama i filmovima, te nude širok raspon izazova. Da biste počeli, prvo morate odgovoriti na pitanja iz filma “A new hope”, te ćete se polako penjati po ljestvici i otvarati nova pitanja i nove izazove. Čak možete i otvoriti bonus pitanja ako imate sreće i znanja.
Nažalost, ova aplikacija je (opet) dostupna samo na iOSu, ali ima i prilično dobra Android alternativa za one koji nemaju iOS uređaje.

Download: iOS | Android

6. Star Wars Studio FX App

Star Wars igračke su uvijek bile odličan alat za kreiranje vlastitih masivnih bitki za djecu. Ili za one koji se tako osjećaju.
Zato je tu ova aplikacija. Riječ je o aplikaciji Star Wars Studio FX koja će vam pomoći da vaše “bitke” budu malo realnije. Da biste ju iskoristili, postavite scenu – vaše igračke, figurice i ostalo što imate. Zatim pokrenite aplikaciju, odaberite specijalne efekte i snimite bitku.
Na primjer, s ovom aplikacijom, možete u scenu dodati stormtroopere koji dolaze i počinju pucati, što je vrlo zgodno. Svi klipovi koji snimite se spremaju na vaš uređaj. Možda će ova aplikacija biti zanimljivija mlađim generacijama, ali sigurno ima i onih starijih koji će ju isprobati. Kako to izgleda, pogledajte u gornjem videu.

Download: iOS | Android

7. Star Wars: Card Trader

Prije mnogo godina, mnogima je hobi bio skupljanje kartica i sličica. No, čak i taj hobi je sada postao digitalan. Ipak, prije nego je sve prešlo u digitalni svijet, kompanija Topps je napravila na tisuće različitih SW kartica koje ste mogli skupljati, mijenjati s prijateljima, poznanicima i slično.
Kako su dolazili novi filmovi, tako su dolazile i nove kartice. Bilo je tu kartica s popularnim SW likovima, bojnim brodovima, droidima …
Sada je kompanija Topps napravila iOS i Android aplikacije u kojima možete također skupljati kartice, ali na malo drugačiji način. Skinite aplikaciju i saznajte kako!

Download: iOS | Android

8. Star Wars Insider

Star Wars Insider je mjesto gdje ćete dobiti sve nove vijesti vezane uz Star Warse. I pod tim mislimo na sve. Možete čitati vijesti vezane uz filmove, seriju, te općenito SW franšizu. Nadalje, preko aplikacije možete čitati i digitalni SW časopis.
Jedina mana ove aplikacije je što taj časopis ne možete čitati besplatno. Aplikacija sama po sebi je besplatna, ali morate se unutar nje pretplatiti na časopis da biste ga mogli otvoriti i čitati.
Android korisnici ne mogu čak ni to, odnosno moraju koristiti alternativnu aplikaciju Zinio.

Download: iOS | Android

 

Piše: B.P.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here