Android je odlična platforma i operacijski sustav na kojemu se može raditi mnoštvo toga. Ako i sami imate pametni telefon ili tablet sa Android OS onda to i sami znate! Jedna od odličnih stvari za koje može poslužiti Android platforma je i gledanje filmova. Bez obzira želite li u svojim najdražim filmskim hitovima uživati sa dlana svoje ruke ili ih želite gledati sa pametnog televizora u 4K rezoluciji Android OS vam to može omogućiti.

Svi smo barem čuli za Netflix, Amazon ili Prime (možda ova druga dva baš i nisu toliko popularna kod nas, ali Netflix bilježi sve više svojih korisnika sa ovih prostora). Te tri usluge ne trebaju nikakav uvod niti dublje objašnjavanje čemu služe i što se sve na njima može raditi.

Netflix-Smartphone

No osim te tri usluge za gledanje filmova i sličnog sadržaja, dobro je znati da postoje i nekoliko vrlo dobrih, ako ne i odličnih aplikacija čija je namjena omogućavanje korisnicima uživanje u svemu onome u čemu biste inače uživali na već spomenutim trima uslugama!

Ono što je još bolje jest  to što su te Android aplikacije u cijelosti besplatne, imaju pristup cijelom mnoštvu filmova i ne dolaze sa prevelikim brojem reklama (što je uvijek dodatan plus).

Evo pet najboljh, besplatnih Android aplikacija za gledanje filmova.

 

Crackle

Crackle

Crackle je, reći će mnogi korisnici koji su imali prilike i iskustva koristiti ovu Android aplikaciju, jedna od najboljih, besplatnih takvih Android aplikacija. ”Hejteri” će možda reći da je Crackle jedan od slabijih pokušaja kopiranja Netflixa, no ako se malo bolje pogleda vidjet ćete da su takve informacije u biti insinuacije.

Tijekom godina Crackle se vrlo dobro razvio. Od relativno nepoznate aplikacije Crackle je postao s pravom jedna od najboljih aplikacija koje služe za ”streaming” filmova. Osim filmova Crackle ima i pristup vrlo poznatim televizijskim emisijama, kao što su ”Snatch, StartUp” i ”The Oath”.

Iako je aplikacija počela dosta skromno (što znači da je izbor filmova bio ne baš tako sjajan jer su većina filmova bili ”trash” komedije i horori), danas Crackle u svojoj bazi podataka sadrži dosta velik opseg kvalitetnih filmova koji su ”žarili i palili” kinima u svoje vrijeme.

Neki od njih su recimo komedija ”Superloš”, ”Veliki Lebowski”, prva četiri filma ”Alien” i još uvijek relativno novi horor film ”Annabelle”. Sve u svemu Crackle je pokazatelj kako jedna aplikacija koja nudi usluge može sa skromnih početaka vrlo dobro napredovati i razviti se u respektabilnu i još k tome besplatnu aplikaciju/uslugu za gledanje filmova na Android uređajima.

 

Tubi-TV

Tubi TV

Tubi je još jedna vrlo dobra i vrlo legitimna aplikacija za gledanje filmova na Android uređajima koja je s vremenom dosta ”podebljala” svoj katalog filmova. Iakao Tubi baza podataka nije toliko raširena i impresivna kao ona koju ima Crackle i ondje mogu pronaći neki solidni filmski hitovi, kao ”Drive Angry” (ili kako su naši preveli- ”Put osvete”).

Tubi-TV-app

Osim toga Tubi u svojoj bazi podataka ima film pod nazivom ”Cabin in the Woods” (”Koliba u šumi”) koji slovi i zvuči kao jedan od najboljih meta-horor filmova koji su ikada napravljeni (osim ako ne volite ”krvave” poslastice, u kom slučaju bi najbolje bilo da taj film zaobiđete).

 

youtube movies free to watch

YouTube Movies (Free to watch)

Vrlo vjerojatno znate i sami da YouTube ima svoje vlastite usluge puštanja filmova po zahtjevima korisnika. Isto tako, vjerojatno znate i za to da je YouTube pravo mjesto na kojemu možete (ako znate gdje i kako tražiti) pronaći solidan broj dosta kvalitetnih filmova koje možete odgledati potpuno besplatno. Ono što je najbolje ti filmovi su se nekako uspjeli ”provući” ispod radara autorskih prava, što opet ne znači da su filmovi piratizirani, ali opet…nisu ni daleko od toga.

besplatni filmovi na youtube

No osim toga YouTube u sebi sadrži dosbro skriven odjeljak pod nazivom ”Free to Watch” gdje možete pregledavati i odakle možete gledati one filmove koji se nalaze na YouTube kanalima. Iako se ne radi o najboljim, blockbuster filmovima, ipak se može pronaći i kvalitetan naslov kao što je recimo ”Četiri vjenčanja i sprovod”. Sve u svemu, ako volite YouTube (a tko ne voli) i ako želite tu i tamo pogledati neki slidan film za 0 kuna, ”pročačkajte” malo YouTube kanalima. Možda se iznenadite. Ugodno naravno.

 

Documentaries app

Documentaries

Volite li gledati dokumentarne emisije? Tu ne mislim na emisije tipa ”Slikom na sliku” već malo drugačijeg sadržaja. Uglavnom, ako volite dokumentarce onda trebate znati da postoji jedna vrlo dobra Android aplikacija uz pomoć koje možete besplatno gledati dokumentarne emisije na svojim Android uređajima.

besplatni dokmentarci

S obzirom na to da je fokus aplikacije na emisijama, developeri ove aplikacije su je vrlo jednostavno osmislili tako da će vam pregledavanje po dostupom sadržaju biti vrlo jednostavno. Sve dostupne dokumentarne emisije su podijeljene u čak petnaest skupina. Tako imamo dokumentarce kriminalistične prirode, svjetsku povjest, dokumentarce o znanosti ili prirodi, itd.

Documentaries aplikacija nudi dosta kvalitetan sadržaj i dosta velik broj vrlo poznatih emisija koje su dostupne sa svjetski poznatih izvjestiteljskih kuća kao što su BBC ili Discovery Channel. Ako volite dokumentarce i ako ih želite gledati besplatno na svome Android pametnom telefonu (ili tabletu) tada je ovo aplikacija baš za vas!

 

Vudu aplikacija za gledanje filmova

Vudu

Vudu je još jedna izvrsna Android aplikacija za gledanje filmova koja je nekako uspjela proći ”ispod radara”. Osim besplatnog gledanja preko Vudu-a možete gledati i plaćene filmove, s time da su cijene dosta prihvatljive čak i za naše uvjete.

Nadalje, developeri Vudu aplikacije odradili su dosta dobar posao što se tiče reklamiranja filmova, tako da na stranicama Vudu-a možemo pronaći neke vrlo dobre filmove iz osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća (kao što je recimo film Mortal Kombat iz 1995.).

Još jedna zgodna mogućnost koju Vudu ima jest pokazivanje ranga određenog filma na Rotten Tomatoes. Recimo odaberete neki film i želite ga pogledati, Klikom na film pokazat će vam se sveukupna ocjena koju je taj film dobio na Rotten Tomatoes. No imajte na umu da se ni Rotten Tomatoes ne može uvijeku cijelosti vjerovati (jer je recimo dosta dobar Mortal Kombat dobio samo 38%, a film je po mišljenju mnogih gledatelja odličan).

Gledanje filmova ne mora nužno biti skup sport. Zahvaljujući aplikacijama koje su nam na raspolaganju imamo priliku i mogućnost gledati širok spektar filmova u cijelosti besplatno.

Piše: D.Z.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here