Popularnost YouTube-a raste iz godine u godinu, a u prilog popularnosti ovog servisa ide i činjenica da je video sve popularniji medij među internet korisnicima. No, da bi se YouTube održao na vrhu toliki niz godina nije zaslužna samo sve veća popularnost videa kao medija, već i ogroman trud inženjera YouTube-a koji ulažu velike napore u razvoj inovacija za ovaj popularni servis.

Nedavno je Netflix, predstavio jedan novi koncept video sadržaja u kojem krajnji korisnik može sam birati radnju koja će se događati u videu. Dakle, u jednom trenutku korisniku se nudi da odabere neku akciju i na temelju toga se nastavlja događati radnja videa. Nakon što je taj pilot projekt Netflixa dobio pozitivne komentare javnosti i YouTube je odlučio kako će se okušati u stvaranju sličnog sadržaja.

Do sada smo interaktivne video materijale imali prilike vidjeti samo unutar nekih reklama – i to jako malo njih. No, ovog puta YouTube će oformiti poseban tim koji će stvarati sadržaj u kojem će krajnji korisnik birati radnju i rasplet događanja. Ovo će biti iznimno zanimljiv pothvat, s obzirom na to da se radi o jednom još neistraženom trendu koji polako dolazi na ekrane korisnika. Da bi ovaj projekt YouTubea bio uspješan unutar ove kompanije već je oformljena grupa koja će se baviti proizvodnjom takvog sadržaja pa bi se uskoro to novo korisničko iskustvo moglo pojaviti i u javnosti.

Kada sve sumiramo dolazimo do zaključka da se YouTube upušta u snimanje i stvaranje video sadržaja, a koliko daleko će to ići tek ćemo vidjeti. Netflix na svojoj platformi sada ima već mnoge uspješnice i postoji mogućnost da YouTube krene istim tim stopama. Konkretno, može se dogoditi da YouTube svoj veliki kapital koji ima pretoči u stvaranje filmova i zanimljivih serijala koji će se moći pogledati samo na YouTube platformi. Da li je takvo što isplativo i što će donijeti YouTube-u teško je za sada prognozirati. Naime, YouTube je ionako platforma na kojoj milijuni korisnika stvaraju vlastiti video sadržaj pa će možda YouTube kao novi ‘youtuber’ biti suvišan.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here