Posao YouTubera čini se jednim od lakših na internetu. Međutim, samo deset ljudi koje je njime steklo planetarnu slavu, kao i desetke milijuna eura, prednjači na listi najpopularnijih vlogera. Evo popisa kojeg je sastavio Forbes…

  1. Lilly Singh: 10,5 milijuna dolara

Kanadsko-indijska komičarka svojim kanalom IISuperwomanII privlači 12 milijuna pretplatnika, pa ne iznenađuje informacija da je od listopada 2010. skupila dvije milijarde YouTube pogleda. Ipak, pala je na listi, jer je na prošlogodišnjoj zauzela treće mjesto.

  1. Smosh: 11 milijuna dolara

Sve do lipnja 2017., Smosh su činili prijatelji Anthony Padilla te Ian Hecox. Ipak, Padilla se okrenuo samostalnim projektima, a Hecox nastavlja objavljivati na kanal. Tko i ne bi dok zarađuje 11 milijuna dolara godišnje? Smosh promiče skeč komediju, a 22 milijuna subscribera dokaz je koliko se to publici sviđa.

  1. Ryan ToysReview: 11 milijuna dolara

Crtani filmovi te igračke zasebni su fenomen na YouTubeu. Neki videozapisi za djecu broje i do 50 milijuna pregleda, a vlasnik najpopularnijih od njih je sedmogodišnji Ryan. Mali milijunaš na svom kanalu Ryan ToysReview objavljuje recenzije igračaka i pretvara dječju igru u profitabilan biznis.

  1. Jake Paul: 11,5 milijuna dolara

Mlađi brat Paul proslavio se uradcima na platformi Vine. Iako je toj aplikaciji odzvonilo, 20-godišnjak je u međuvremenu dobio uloge u Disneyjem serijama, a vodi i uspješan YouTube kanal pod nazivom, pogađate, Jake Paul. Trenutno ima 12 milijuna pretplatnika; dakle zarađuje gotovo dolar po pretplatniku.

  1. PewDiePie: 12 milijuna dolara

Švedski komičar pao je u očima kritike nakon rasističkih komentara na svom YouTubeu. Pravim imenom Felix Kjellberg, vloger svakog mjeseca privuče barem milijun novih pretplatnika. No, nedavne okolnosti uzrokovale su njegov pad s prvog (!) na šesto mjesto u protekloj godini. PewDiePie ne misli se zaustaviti na brojci od 58 milijuna subscribera.

PewDiePie izgubio je dio obožavatelja zbog rasističkih komentara

  1. Logan Paul: 12,5 milijuna dolara

Stariji brat Paul Vine je također zamijenio YouTube kanalom, a česte teme njegovih videa su različiti izazovi te kratki filmovi. Logan zapravo ima dva kanala: Logan Paul Vlogs, s 14 milijuna pretplatnika, te TheOfficialLoganPaul na koji, doduše, nije ništa objavio već šest mjeseci. Jake i Logan ujedno su i najpoznatija braća na YouTubeu.

  1. Markiplier: 12,5 milijuna dolara

Ovaj 28-godišnji Amerikanac proslavio se objavljivanjem tutoriala za horor igrice, koji zapravo spadaju u žanr Let’s Play videozapisa. Iako Markiplier sada broji nešto manje od 19 milijuna pratitelja, zbog nedavnog rasta popularnosti samo je pitanje tjedna kada će dostići jubilarnih dvadeset.

Markiplier je sinonim za kvalitetu YouTube kanala

  1. Dude Perfect: 14 milijuna dolara

Dude Perfect projekt je petorice prijatelja, bivših košarkaša, koji već osam godina na YouTube objavljuju svoje sportske talente. Trikovi u svim sportovima, od golfa do gađanja lukom i strijelom, donijeli su im profit od 14 milijuna dolara u protekloj godini. Skori cilj im je stići do 25 milijuna pretplatnika, do kojih im sada fali nekoliko stotina tisuća ljudi.

  1. Evan Fong: 15,5 milijuna dolara

Evan Fong autor je gaming kanala VanossGaming, na kojem objavljuje svoje priče o raznoraznim igrama. Iako je 17. na YouTubeu po broju followera, zaslužio je drugo mjesto upravo zato što je „obradio“ veliki broj igara, pa se nemoje iznenaditi ako slučajno dođete do njegovog kanala. 15 milijuna dolara i 22 milijuna pretplatnika lijepe su brojke za jednog YouTubera.

  1. DanTDM: 16,5 milijuna dolara

Daniel Middleton, poznatiji kao DanTDM, britanski je vloger koji se proslavio igranjem Minecrafta. Najbogatiji od svih YouTubera godišnje zarađuje više od 16 milijuna dolara godišnje. Trenutno ima i jednak broj subscribera, a njegovi su videozapisi sveukupno pregledani više od 10 milijardi puta.

Što drugo reći nego, primite se i vi YouTubea, jer nikad ne znate što sve jednim jedinim kanalom možete postići.

Piše: D.S.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here