Primijetili ste vrlo “napadljive” promotivne reklame za YouTube Premium? Pitate se što se krije iza YouTube Premium usluge i isplati li se uložiti u tu uslugu? Koje sve benefite YouTube donosi korisnicima Premium usluge i zašto YouTube žarko želi više Premium korisnika?

Posljednjih je mjeseci Google aktivirao svoje promotivne aktivnosti po pitanju YouTube Premium usluge pa se sada gotovo pri svakom posjetu YouTube-u može vidjeti obavijest o tome. Uglavnom negdje na ekranu iskoči poruka koja korisnicima sugerira da isprobaju na određeni besplatni period YouTube Premium. Dakako, želja YouTube-a je da korisnici zavole Premium uslugu pa postanu redoviti pretplatnici.

Iako se mnogima pretplaćivanje na YouTube Premium uslugu čini nepotrebno, činjenica je da mnogi koji su iskušali tu uslugu imaju itekako pozitivna iskustva. Nadograđeni YouTube za malu novčanu cifru omogućuje razne benefite koji se korisnicima iznimno sviđaju. Dakako, jedan od najvrijednijih benefita Premium usluge je korištenje YouTube platforme bez nametljivih reklama – što zasigurno mnoge iritira u besplatnoj verziji YouTube platforme.

No, YouTube bez reklama nije jedina super stvar omogućena aktivacijom Premium paketa. Dapače, puno je drugih benefita koji se otvaraju pretplatom na YouTube Premium – a o svim tim benefitima pričati ćemo u nastavku teksta. Stoga, razmišljate li o aktivaciji YouTube Premium usluge – svakako nastavite čitati ovaj članak. Evo zašto je pametno odabrati YouTube Premium i koje se nove funkcionalnosti time omogućuju:

YOUTUBE

Gledanje videa bez nametljivih reklama

Vjerojatno ste i vi jedna od osoba koju užasno iritiraju nametljive reklame na YouTube-u. Naime, u trenutku kada video postaje najzanimljiviji iskoči neka reklama pa onda morate čekati nekoliko sekundi kako bi završila ili kako biste je preskočili. Dakako, valja spomenuti i reklame koje se prikazuju prije početka videa ili primjerice reklame u obliku bannera koji iskače za vrijeme trajanja videa. Sve te reklame, a i mnoge druge strašno iritiraju korisnike YouTube platforme.

Dakako, YouTube treba od nečega živjeti i upravo su te reklame glavni prihod ove popularne video platforme. Neki među vama zasigurno će se još sjetiti vremena kada su reklame bile prava rijetkost na YouTube platformi – dok su danas svugdje i uvijek. Korisnici iziritirani reklamama imaju vrlo jednostavno rješenje kako se riješiti tih nametljivih reklama. YouTube je oformio Premium uslugu kao alternativu zaradi od reklama, gdje umjesto kompanija koje stoje iz reklama zaradu YouTube-u donose sami korisnici.

Aktivacijom YouTube Premium usluge dobivate YouTube potpuno oslobođen od svih reklama. Dakle, nakon aktivacije neće više biti reklama ni prije ni za vrijeme reprodukcije videa, neće biti reklama sa strane ili na dnu videa u obliku banera, ni bilo koje druge reklame. Korisnici koji su isprobali Premium uslugu, a koji često borave na YouTube platformi, kažu kako zbog micanja reklama YouTube Premium vrijedi svaki cent. Dakako, micanje reklama samo je jedan od benefita usluge YouTube Premium.

youtube zarada

Micanje videa u pozadinu

Uz reklame vjerojatno jedna od iritantnijih stvari je nemogućnost slušanja glazbe na pametnom telefonu, bez da nije uključen video prikaz. Dakle, kada izađete iz YouTube aplikacije na pametnom telefonu video se automatski stopira – čime zapravo gubite mogućnost samo slušanja videa. Ovakav način rada YouTube aplikacije ne samo da vam onemogućuje rad u drugim aplikacijama dok YouTube radi u pozadini, već vam i troši dodatan internet promet te bateriju – s obzirom na to da je zaslon cijelo vrijeme aktivan.

Srećom, i za taj problem postoji rješenje i naziva se YouTube Premium. Svojim Premium korisnicima YouTube unutar svojih aplikacija omogućuje podešavanje postavki kako bi se video mogao reproducirati u pozadini. Dakle, kada pokrenete video možete slobodno izaći iz aplikacije i dalje ćete moći neometano slušati audio s YouTube-a dok radite u nekim drugim aplikacijama (npr. pretražujete internet ili listate društvenim mrežama).

Vjerujemo kako je ovo itekako poželjna funkcionalnost i kako bi mnogi korisnici YouTube platforme željeli da mogu aplikaciju staviti u pozadinu dok koriste neku drugu aplikaciju na pametnom telefonu. Želite li takvu funkcionalnost definitivno je vrijeme da razmislite od aktiviranju YouTube Premium usluge.

youtube na Androidu

Pristup YouTube Originals sadržaju

YouTube je već odavno prerastao status “platforme za gledanje video sadržaja” i postao je centralno mjesto za sve kreativce koji žele stvari, ali i koji žele gledati jedinstven video sadržaj. Možemo slobodno reći kako je mlađim generacijama YouTube puno važnija platforma od televizijskih kanala, a taj će se trend u budućnosti samo nastaviti. YouTube zvijezde vjerojatno će prerasti zvijezde s televizijskih crvenih tepiha, a mnoge televizijske kuće okrenuti će se stvaranju jedinstvenog sadržaja za YouTube (neke TV kuće to već i sada rade).

Vodeći ljudi YouTube platforme itekako su svjesni svoje moći pa su odlučili popularnost platforme iskoristiti za plasiranje vlastitih video i audio materijala. YouTube Originals je jedinstven sadržaj koji nastaje od strane priznatih kreatora – a iza cijele priče stoji ekskluzivnost YouTube-a. Dakle, YouTube je odlučio stvarati vlastite serije, filmoove i ostale materijale koji su dostupni ekskluzivno putem YouTube Originals sekcije. Serije i video materijali u koje YouTube ulaže veliki novac postaju sve popularnije – a svojom ekskulzivnošću YouTube k sebi privlači još više novih korisnika.

YouTube Premium omogućuje vam puni pristup YouTube Originals sadržaju. Zahvaljujući tome moći ćete uživati u mnogobrojnim video materijalima koje ekskluzivno možete vidjeti samo na YouTube platformi. Činjenica je da će YouTube vjerojatno sve više novca ulagati u razvoj vlastitog sadržaja čime će privući dodatne korisnike, ali i proširiti svoje poslovanje na tržište koje donosi itekako puno novca.

Preuzmite video za offline gledanje

Iako smo danas internetom okruženi na svakom koraku, činjenica je da se ponekad ipak dogodi da nemamo pristup stabilnoj i kvalitetnoj internet vezi. Zanimljivo, to je vjerojatno upravo u trenucima kada nam taj internet najviše treba i kada želimo mudro i zabavno potrošiti vrijeme koje nam je na raspolaganju. Dakako, za kraćenje dosade YouTube je idealno rješenje – no što kada se nađemo u situaciji da nema interneta, a željeli bismo pogledati neki video materijal na YOuTube-u.

YouTube Premium korisnicima omogućava gledanje video materijala i kada su bez online veze. Konkretno, korisnicima je omogućeno da na svoje uređaje preuzmu video materijale koje žele gledati te iste kasnije pogledaju u slučaju da nemju pristup internetu. Dakle, korisnici imaju mogućnost preuzimanja video materijala, ali sve prema pravilima YouTube-a i kreatora sadržaja. Preuzete video materijale korisnici mogu gledati u svakom trenutku te je ovo super rješenje znadete li da postoji mogućnost da se u nekom trenutku nađete bez internet veze.

YouTube Premium

Mogućnost korištenja YouTube Music Premium usluge

Iako nemamo statističkih podataka, uvjereni smo kako veliki broj korisnika veliki dio vremena YouTube koristi za slušanje glazbe. Vjerojatno će se neki među vama prisjetiti starih vremena kada smo glazbu trebali preuzimati na svoje lokalne uređaje i kada smo istu slušali putem softverskih rješenja na desktop računalima. U to vrijeme internet je bio iznimno spor, a o gledanju spotova na internetu mogli smo samo maštati. Ipak, većina korisnika ionako ne prati spotove, već žele “guštati” u predivnim notama i skladbama svojeg omiljenog izvođača.

Aktivacijom YouTube Premium usluge ujedno se aktivira i YouTube Music Premium. Ova potonja usluga osigurava vam ekskluzivan pristup do milijuna raznih pjesama popularnih izvođača i sve to bez prekidanja glazbe napornim reklamama. Ujedno, pjesme je moguće preuzeti na svoje uređaje te ih slušati kada ste offline, a zahvaljujući Premium paketu glazba će unutar aplikacija svirati i kada radite u nekim trećim aplikacijama. Super stvar kod YouTube Music Premium usluge jest slušanje glazbe bez potrebe za uključivanjem video prikaza, odnosno ne morate nužno uključivati spotove ako vas ne zanimaju.

YouTube Music Premium je definitivno super usluga za sve ljubitelje glazbe i vjerujemo da će se mnogi složiti da se investiranje u tu uslugu itekako isplati. Ekskluzivan pristup iznimno kvalitetnim skladbama i omiljenim glazbenim uradcima – pravi će zaljubljenici u glazbu itekako cijeniti.

Youtube

Isplati li se investirati u YouTube Premium uslugu?

Vjerujemo da svatko odgovor na ovo pitanje mora potražiti za sebe. Činjenica je da će neki reći kako se ulaganje u YouTube pretplatu isplati, dok će biti i onih koji će se tome protiviti. Mišljenja korisnika koji su isprobali YouTube Premium definitivno su pozitivna i mnogi su oduševljeni činjenicom da nema napadnih reklama za vrijeme gledanja ili slušanja omiljenih uradaka. Dakako, tu su i razne druge pogodnosti koje YouTube Premium donosi i zbog kojih će veliki broj korisnika biti oduševljen.

YouTube Premium moguće je isprobati potpuno besplatno na period od mjesec dana, što je vjerojatno sasvim dovoljno da biste osjetili kako funkcionira YouTube bez reklama. Nakon početnog besplatnog perioda od mjesec dana cijena mjesečne pretplate na ovu uslugu iznosi oko 70 kuna. Točnije, trenutna cijena YouTube Premium usluge je 71.99 kuna/mjesečno i YouTube će vas nekoliko dana prije isteka obavijestiti da uplatite pretplatu za novi mjesec. Dakako, pretplatu je moguće u svakom trenutku prekinuti – ako vam se gore navedene funkcionalnosti iz nekog razloga ne svide i ne zadovolje vaša očekivanja.

Mnogo je benefita koje YouTube Premium donosi sa sobom i zbog toga bi svaki korisnik koji puno vremena provodi na toj platformi morao razmisliti isplati li mu se uložiti u taj pretplatnički paket. Kada biste zbrojili sve silne reklame koje ste (neželjeno) odgledali na YouTube platformi vjerojatno biste došli do ogromne brojke potrošenih sati života. Sasvim je jasno da YouTube mora nekako financirati svoje ogromno poslovanje jer u pozadini svega nalaze se ogromni serveri na kojima je spremljena sva ta gomila sadržaja kojoj imamo potpuno besplatan pristup. Na vama je da odlučite – želite li YouTube financirati gledanjem napornih reklama ili pretplatom koja će vas lišiti sveg neželjenog sadržaja.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here