Ako imate problema s pamćenjem pjesama po naslovu, ali su vam u glavi “zapele” riječi pjesme, možete ih od sada lakše naći na Spotifyu. Točnije, Spotify je napravio novu mogućnost traženja pjesama po riječima odnosno “lyricsima”. Sve što trebate napraviti je skinuti novu Android ili iOS Spotify aplikaciju i to je to. Nova mogućnost vas čeka. Ne znamo za vas, ali nama će ovo dobro doći!

Kako naći pjesmu koristeći novu mogućnost?

Spotify je najavio da rade na dva nova velika featurea. Prvi je “Karaoke feature” koji će vam, vjerojatno, dati mogućnost da bilo koju pjesmu koju Spotify ima u kolekciji iskoristite sa svoj Karaoke party, a drugi je integracija lyricsa.

Integraciju lyricsa, odnosno pregled riječi pjesama i pretragu istih po riječima, najavila je dizajnerica Lin koja radi na tome.

Jednostavno samo upišite riječi pjesama kojih se sjećate, po mogućnosti stih ili dva, te stisnite tipku za pretragu. Spotify će probati naći pjesmu ili pjesme koji imaju takve riječi u svojim pjesmama. Točnije, u rezultatima ćete vidjeti sve potencijalne pjesme koje bi mogle odgovarati onome što tražite.

To znači da više nećete morati guglati riječi pjesama ili koristiti aplikacije kao što su Shazam. Uz uvjet da se sjetite iskoristiti Shazam dok pjesma svira.

Iskreno govoreći, ovo je mogućnost koja je još davno trebala doći na ovu platformu, jer je Apple Music istu predstavio javnosti još 2018. godine. No, kako se kaže – nikada nije kasno za dobre stvari.

Nadamo se samo da će ovu mogućnost integrirati i u desktop verziju koju mnogi Spotify korisnici koriste kada su na računalu. Ne slušaju svi glazbu isključivo na mobitelu, mada većina korisnika sluša Spotify dok putuje na posao ili obavlja slične radnje.

Navodno ćete moći i pjevušiti pjesmu te pustiti Spotify da vam je nađe. Ne šalimo se, to su stvarno najavili.

 

Piše: B.P.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here