Satya Nadella definitivno je osoba koja je započela pozitivne promjene u Microsoftu. Nakon dugo godina sušnog razdoblja, Microsoft je ponovo počeo dobivati na značaju i to na raznim područjima djelatnosti. Operativni sistemi još su uvijek glavna preokupacija Microsoft, ali ovaj segment sve više pada u sjenu drugih profitabilnih projekata koji vode Microsoft u bolju budućnost.

Cloud servisi sve su češća pojava u svijetu i gotovo sve kompanije sele se iz uredskog okruženja na online okruženje. Office 365 koji je Microsoft javnosti predstavio kao vrlo perspektivan projekt, upravo to i postaje. Sve je više korisnika koji se pretplaćuju na neki od paketa, a sada će novi korisnici imati još veći poriv da počnu koristiti ovaj Microsoftov skup paketa.

Microsoft je odlučio korisnicima Office 365 usluge ponuditi neograničen prostor na OneDrive cloud disku. Na taj način brišu se sva dosadašnja ograničenja koja su mnoge sputavala u korištenju ve usluge. Naime, od sada je korisnik imao mogućnost korištenja do 1TB memorije, a sada to ograničenje više neće biti definirano. Na taj način Microsoft je konkurentima zadao velike muke jer nitko ne tržištu ne nudi ovako provjeren i veliki paket za malu cijenu. Čini se kako je Satya Nadella uvidio mogućnost proboja na tom tržištu i čini sve kako bi dotukao konkurenciju. Prednost Microsoft pred ostalim konkurentima je ta što ima mogućnost raditi ovakve drastične poteze iz razloga što mu Microsoftova arhitektura to dopušta. Ne preostaje nam ništa drugo nego čekati odgovor konkurencije, iako je ovaj potez možda konačna presuda u korist Microsofta.


Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here