Discord je odlučio odbiti ponudu u iznosu od $10 milijardi…. ali to nije bez razloga.

Discord otkazuje Microsoftov dogovor

Ne tako davno, Microsoft je izrazio želju za kupnjom Discorda, ali nakon toga obje strane su se utišale oko napretka dogovora. Sada je Discord napokon prekinuo šutnju, te se ispostavilo kako su se ohladili od prodaje.

 

Zašto je Discord odustao od prodaje Microsoftu?

U slučaju da ne znate, Discord je popularna aplikacija za dopisivanje i video pozive, koju uglavnom koriste gejmeri. Međutim, sposobnost za bilo koga da napravi besplatnu zajednicu, omogućila je ljudima društvenih svih društvenih slojeva da naprave Discord poslužitelj, razgovaraju s prijateljima i organiziraju video pozive.

Od samog stvaranja, Discord je suzdržana platforma koja je neovisna o velikim tvrtkama. Kada je Microsoft napravio korak ka kupnji Discorda, došlo je do zabrinutosti kod korisnika koji nisu željeli da se prsti velikih tvrtki uvuku u njihov neovisni društveni prostor.

Kako je izvijestio TechCrunch, posao je sada raskinut i Microsoft neće kupiti Discord. To je poprilično veliko iznenađenje, zato što je platforma u vrijeme početka pregovora bila procijenjena na 10 milijardi dolara.

 

Zašto je Discord ostavio tako veliku količinu novca na stolu? Očito tvrtka vjeruje kako može bolje, puno bolje.

Definitivno postoji dokaz da Discord može napredovati bez akvizicije. Njegova vrijednost se udvostručila u proteklih pola godine, a predviđa se rast vrijednosti tokom 2021. godine. Discord vjeruje kako može sam to učiniti. Čak se razmišlja i o vlastitoj javnoj ponudi (IPO), što znači da će otvoriti vrata široj javnosti za kupnju njegovih dionica.

I ne samo to, već odbijanje Microsofta znači da platforma može ostati neovisna od bilo koje platforme ili tvrtke. To se možda promijenilo za vrijeme Microsoftove vladavine, jer su možda dali ekskluzivne bonuse Xboxu i PC igračima, a sve ostale ostavili u prašini. Ako ste korisnik Discord-a koji cijeni neovisnost platforme, bit će Vam drago da platforma koju koristite dijeli iste vrijednosti kao i Vi. Međutim, budite spremni da sve više tvrtki izražava svoj interes prema Discordu, te kako Discord postaje sve veći i veći.

Discord se udaljio od Microsoftove ponude vrijedne 10 milijardi dolara, ali nije to učinio bez razloga. Morat ćete pratiti rast Discorda, te sami procijeniti je li ovaj izbor bio dobar. Ukoliko tek počinjete s Discordom, puno toga će Vam se motati oko glave. Međutim, nakon što naučite osnove, vrlo brzo će Vam postati alat broj jedan za čavrljanje.

Piše: Luka Panijan

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here