TOR Projekt gradi novi web preglednik za Android s kojim ćete moći mnogo lakše biti anonimni na Internetu, pristupati stranicama na Dark webu i neće vas nitko moći pratiti. Za sada aplikacija nije gotova, ali ju već sada možete probati. Iz spomenutog razloga trebate biti oprezni kod korištenja jer aplikacija još uvijek nije sigurna koliko bi trebala biti!

Aplikacija će se zvati “Tor Browser for Android” i bit će bazirana na Firefoxu verziji 60. TOR Projekt već iza sebe ima jedan projekt koji se zove Orfox, ali on će otići u povijest čim ova aplikacija ugleda svjetlo dana. Kada će to biti, teško je reći, ali vjerujemo kroz par mjeseci.
Tor Browser for Android će koristiti Proxy servere koje je koristila i aplikacija Orfox kako biste bi bili anonimni na Internetu, zaobilazili firewallove i kako vas nitko ne bi mogao pratiti. To znači da ćete moći surfati po Internetu bez VPN-a, ako ga sada koristite da biste sakrili svoju povijest pretraživanja od znatiželjnih očiju zvanih “ISP” (eng. Internet Servise Provider).

Po Informacijama koje smo dobili od Android Policea, aplikacija je daleko još od gotovog proizvoda, zato smo i rekli da ju s oprezom koristite. Nedostaje još mnogo mogućnosti, ali isto tako spajanje Proxy servera na Torovu mrežu. Također, uočili smo i sami da se neke stranice nisu htjele učitati, te su neki fontovi nedostajali i preglednih ih nije mogao prikazati.

Ali dobro je znati da ćemo uskoro imati preglednik koji nas štiti od znatiželjnih očiju i s kojim ćemo moći biti slobodni na Internetu i bez dodanih zaštita. Aplikacija će se sigurno pojaviti na Storeu 2019. godine, pitanje je samo u kojem kvartalu.

Za one koji žele znati više o samom Tor projektu, mogu to pročitati ovdje.

 

Piše: B.P.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here