Android telefoni uvjerljivo dominiraju tržištem pametnih telefona. Postoji nekoliko razloga zašto je to tako. Zahvaljujući jednostavnom korisničkom sučelju s njima je iznimno jednostavno rukovati, jednostavno ih je održavati, iz dana u dan poboljšavaju svoju produktivnost više nego drugi telefoni pokretani drugim operativnim sustavima.

Međutim nije dovoljno posjedovati android mobitel, većina njihova rada oslanja se na aplikacijama. Aplikacije su motor pomoću kojeg se pokreće vaša kreativnost i produktivnost. One su glavni pokazatelji koji određuju koliko toga ste postigli (za one koji ih koriste u poslovne svrhe) ili koliko ste se dobro zabavili (za one koji telefone koriste najviše za društvene poruke, muziku itd.). Općenito,  složenost i iskoristivost vaših aplikacija na duže vrijeme određuje koliko ćete uživati u njima kao njihov korisnik.

Danas je tržište preplavljeno raznim Android aplikacijama. Dosta njih je virtualno beskorisno jer sadrže beznačajne dodatke i linkove na druge web stranice čime troše vaše vrijeme, energiju i prostor. Neke, iako ne izgledaju loše, su nerazrađene i u stvari smanjuju vašu produktivnost. Tek neke od njih su sam vrh, najbolje od najboljih. Imati ove aplikacije predstavlja pravi izazov. Broj izuzetno korisnih aplikacija se  vremenom povećava i ne mogu se sve odjednom izlistati.

Stoga smo odabrali aplikacije za koje mislimo da će izmamiti osmijeh na vašem licu svaki put kada odlučite uložiti svoje vrijeme u njihovo pokretanje. Ove aplikacije će promijenit način na koji gledate na vaš telefon ili će vam bar omogućiti nešto drukčije od ostalih u ovom području.


 

Evernote

evernote android

Evernot vam pomaže da pratite stvari koje se događaju u vašem životu. Radi sve da vam pomogne da se organizirate, uključujući pisanje zabilješki, slikavanje, dodavanje glasovnih zapisa, izrada to-do liste, ubacivanje web linkova itd. U početku Evernote izgleda preobiman s mnoštvom funkcija, ali s vremenom postajete ovisnik o njemu. Besplatan je i nevjerojatno zabavan. Posljednja verzija dolazi sa Optical Character Recognition feature koja omogućuje prepoznavanje različitih tekstova kao sliku koju možete pretražiti na svim vašim uređajima i na internetu.

 

Link na youtube gdje možete vidjeti što ga čini tako posebnim

Alto

alto

 

Alto je nova aplikacija koja se postepeno širi preko email zajednice. Beslplatna je i nedavno je AOL predstavio kao email program koji vam omogućuje da pratite sve vaše email račune (ako ih imate više) u zajedničkom inboxu. Trenutno podržava opcije za POP3, IMAP, iCloud, Outlook i MS Excange.

Ako trebate efikasan pristup višetrukim email računima Alto je pravi način da to i postignete.

To je jedina aplikacija za mail i kalendar koju ćete trebati.

 

Netflix

netflix-android

Netflix je neosporno kralj u svijetu gledanja filmova. Sadrži ogromnu datoteku filmova i serija pružajući vam vrhunsku zabavu. Besplatan je na određeno probno vrijeme nakon čega birate pretplatu prema tome što želite i po svom izboru sa najnižim plaćanjem od 7,99 dolara na mjesec.

Razvio se u platformu na koju se možete osloniti da će vas držati u korak s najnovijim TV serijama. Druga ogromna stavka za toliku prodaju Netflixa je činjenica da vam dopušta skidanje filmova i serija dok ste offline. Za spuštanje i pretragu filmova postoji mnogo drugih filmskih aplikacija koje su vrlo izazovne i dostupne za svaki džep.

 

 

Zedge

zedge

Zedge je vaš prvi izbor za osobne alate kao što su wallpapers, ringtones i themes. Omogućuje mnoštvo osobnog izbora sa žanrovima poput igrica za mobilne telefone i najviše traženog. Sadržaj postavlja zajednica Zedge korisnika zbog čega se sve više širi. Jedini nedostatak je previše reklama. Besplatan je i zarazno zabavan.

 

 

NordVPN

nord vpn

Vodeće telekomunikacijske kompanije brinule su se za zaštitu vašeg uređaja od bilo kojeg malwera. Dok ste povezani na javni WiFi neke osobe mogu pokušati da ručno inficiranju vaš mobitel s virusima ili da ukradu neke vaše važne informacije. To je dio u kojem NordVPN dolazi na djelo.

To je vodeća sigurnosna aplikacija svih virtualnih privatnih mreža. Dolazi s impresivnim mogućnostima kao što je mogućnost da sakrijete svoju privatnu mrežu i teško ga je razbiti. Za sada je besplatan i onda dolazi s mjesečnom pretplatom od 8 dolara.

 

 

Feedly

 Feedly

Feedly je odlična aplikacija za novosti koja uključuje RSS čitač, što znači da se možete pretplatiti na više web stranica i dobijati s njih stalno update. Najbolji način da organizirate, čitate i dijelite sadržaj omiljenih stranica uključujući i blogove. Podržava i YouTube videa. Besplatan je i ima jednostavno sučelje.

 

 

Google Drive Suite

 google drive

Ovo je spoj aplikacija koje je razvio Google koje su sinkronizirane sa samim  Google  Drive. Uključuje Google Drive i sve ostale dodatne aplikacije poput Google Docs i Google Photos. Primarna se koristsi za uredske poslove poput obrade dokumenata i izrada proračunskih tablica. Može se koristiti i za spremanje sigurnosnih kopija (backup) slika i pisanje napomena, zabilješki. I naravno besplatan je.

 

LastPass

 last pass

LastPass je odličan password organizator. Često zaboravljamo svoje passworde najviše zato što ih imamo previše, svaki račun novi password. Da biste se zaštitili od gubitka lozinke treba vam LastPass.

Ova aplikacija pohranjuje svaku lozinku koju ubacite, sa aplikacije na web stranicama i  pohranjuje ih u sigurnu datoteku iza vaše glavne lozinke (passworda). Može vam predložiti password ili sam automatski popuniti vaše detaljne podatke i informacije (kako bi vas oslobodio stresa da to ponovo radite). Izvanredno je stilski uređen i besplatan za sve mobilne uređaje iako ćete morati platiti da ga sinkronizirate s ostalim  uređajima.

 

PicsArt Photo Studio

 pics art studio

PicsArt je besplatan program za obradu slika. Ovaj handy photo editor pruža veliki izbor efekata, alata i filtera, više od bilo kojeg foto editora i iznimno je lagan za rukovanje.  Omogućuje vam  i da dijelite svoje kreacije na različitim društvenim mrežama.

 

 

MyFitnessPal

 myfitnesspal

Ovo je jedan od vodećih aplikacija za fitness na tržištu Android uređaja. Pruža široki spektar mogućnosti od kojih se itiče brojač kalorija koji vam pomaže da pratite unos kalorija hranom. Druge mogućnosti uključuju kuharicu gdje možete snimiti i ubaciti dnevne recepte, zatim dio gdje možet odrediti režim vježbi. Sinkronizira se s hardwareom i drugim servisima. Besplatan je s dodatcima aplikaciji koje možete nabaviti preko PlayStore.

 

Piše: K.J.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here