Planirate otvoriti račun na PayPalu? Vjerojatno ovo već znate, ali PayPal nudi različite vrste računa, poput osobnih i poslovnih. Ovisno o tome kakav preferirate ili trebate, vjerojatno ćete željeti znati po čemu se razlikuju i zašto biste trebali uzeti jedan tip računa, a ne drugi.

 

Definicije

Osobni račun – PayPalov račun koji omogućava korisnicima da izvršavaju pouzdana i sigurna online plaćanja. Može se koristiti i za slanje novca i primanje uplata. Ovaj račun najviše odgovara korisnicima koji kupuju i prodaju online.

Možete povezati svoje čekovne račune s PayPal računom za lakši prijenos novca i opcije plaćanja. Uz sve te dobre razloge da se registrirate, osobni račun na PayPalu je besplatan i prihvaćaju ga tisuće online trgovina. Ograničeno mjesečno plaćanje od 500$ se može povećati ako se račun ovjeri kroz bankovni račun, na do 10.000$.


 

Poslovni račun – Kao i osobni, omogućava korisnicima da izvršavaju pouzdana i sigurna online plaćanja i primaju uplate, ali za manje naknade. Ovaj račun najviše odgovara online trgovcima i drugim poslovnim subjektima. Također vam omogućava da poslujete pod imenom tvrtke ili grupe.

Kod poslovnog računa dodano je mnogo mogućnosti poput primanja uplata na vašoj web stranici, slanja i primanja uplata među članovima iz više od 203 zemlje. Možete imati i pristup novcu na svom PayPal računu kroz debitnu MasterCard BusinessCard; možete skinuti povijest svog računa u tablicu, plaćati stotinama ljudi odjednom i primati neograničena plaćanja kreditnim karticama.

 

Osobni vs poslovni paypal račun

Koje su razlike između osobnog i poslovnog računa na PayPalu? Razlika leži u mogućnostima koje pružaju oba računa.

I dok oba nude pouzdana i sigurna online plaćanja, poslovni račun nudi mnogo više, poput primanja uplata izravno s vaše web stranice i PayPalovu debitnu MasterCard. Za obične korisnike koji će vjerojatno koristiti svoje račune da kupuju proizvode ili primaju uplate, osobni račun je bolji. Za poduzetnike je bolji poslovni račun jer ćete imati privilegiju slanja uplata na adrese više zaposlenika odjednom, kao i pristup za više korisnika.

Pa da zaključimo, računi su specifično izrađeni za različite korisnike s različitim potrebama, račun prilagođen osobnom korištenju i račun prilagođen poslovnom korištenju.

 

Tablica usporedbi osobnog i poslovnog paypal računa

Osobni računPoslovni račun
Besplatan je, uz opciju da se plate posebne mogućnosti.Besplatan je, uz opciju da se plate posebne mogućnosti.
Ima 500$ mjesečni limit primanja novca od PayPal korisnika (osim ako se nadogradi na premium, onda je neograničeno); za ovjereni račun ograničenje se podiže na 10.000$Nema ograničenje primanja i slanja novca iz svih mogućih izvora
Možete slati i primati uplate/novacMožete slati i primati uplate/novac
Ima 24-satni nadzor prijevaraIma 24-satni nadzor prijevara
Korisnička službaKorisnička služba
eBay alatieBay alati
Ima ograničene trgovačke uslugeIma cjelovite trgovačke usluge
Ne prima kreditne ili debitne karticePrima kreditne i debitne kartice
Ima ograničene usluge PayPal Debit CardIma cjelovite usluge PayPal Debit Card
Nema pristup za više korisnikaIma pristup za više korisnika

 

Piše: M.V.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here