Volim slušati glazbu na mreži i ovaj internet radio mi je pravo otkriće, pogotovo u ovo doba pandemije kada sam i češće u toplini doma svog nego inače. Web stranica se zove Radio Garden i vrlo je jednostavna za upotrebu. Kada otvorite Radio Green dobit će te sliku našeg planeta sa gomilom sitnih točkica, a svaka ta točkica predstavlja neku radio stanicu pravilno razvrstanu gdje se i stvarno nalazi.

U osnovi je poput Google Earth-a za radio – kada otvorite ovu zanimljivu aplikaciju, dobijete sliku svijeta, s tonama zelenih točaka posipanih po gotovo svakom dijelu planete zemlje. Gdje god vidite zelenu točku, to je jedna lokalna radio stanica koju možete odmah početi reproducirati.

RADIO GARDEN APP

Da biste započeli slušanje melodija od Moskve do Sao Paola dovoljno je samo da pritisnite zelenu točku na nekoj lokaciji i pogledajte koja će Vam se stanice pojaviti, a tu je opcija “See more” ili “Pogledajte više” koja vam omogućuje da si spremite najinteresantnije radio stanice diljem i jednim klikom ih ponovno pronađete.

Ova besplatna internetska usluga zapravo postoji već nekoliko godina, ali tek sam je sada otkrio i odmah me osvojila. Radio Garden je odlična web lokacija, za sve ljubitelje glazbe i nešto zbog čega svijet trenutno izgleda puno manji i puno puno povezaniji.

RADIO GARDEN TOP LISTA

Inače postoje različite aplikacije, gdje možete virtualno “obilaziti” muzeje, umjetničke galerije i tako dalje po cijelom svijetu, koje su sada na neki način i popularizirane budući da smo pandemijom ostali manje viče svi zaglavljeni kod kuće. Svakako isprobajte Radio Garden, jer ova globalna radijska aplikacija donosi poplavu različitih osjećaja, kao i doživljaj različitih kultura negdje na drugom kraju svijeta u stvarnom vremenu.

Prema samom Radio Gardenu, ova usluga je nastala 2016. godine kao projekt koji je naručio nizozemski Institut za zvuk i vid, u kontekstu istraživačkog projekta pod nazivom Transnational Radio Encounters.

S web stranice: „2018. pokrenuli smo mobilne aplikacije za iOS i Android platforme. U 2019. godini predstavili smo mogućnost našim korisnicima da pretražuju svoje omiljene stanice i mjesta dilje svijeta. A početkom 2020. napravili smo veliki redizajn Radio Gardena. Obnovljen potpuni iz početka i napravljen prevesntveno za mobilno iskustvo, postavio je temelje i za budući razvoj. ”

Piše: D.Z.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here