Apple je prvo predstavio Portrait Mode na iPhone 7 Plus. Sada, kada je kompanija pokrenula iPhone 8 Plus i iPhone X, sve više korisnika želi imati ovu funkciju u svojim rukama. Portrait mode u osnovi dodaje bokeh efekt u kojem zablura pozadinu dok objekt na snimci drži u fokusu. Kako bilo, ne može svatko priuštiti nove iPhone modele koji imaju Portrait Mode.

Ako želite koristiti dodatnu opciju, postoji aplikacija koja vam omogućuje kreiranje predobrih fotografija sa Portrait Mode efektima na bilo kojem iPhone modelu. Aplikacija se zove Patch i odrađuje zadivljujući posao.

 

patch aplikacija ios


 

Patch aplikacija omogućuje da ubacite Bokeh efekt na vaše fotografije na starim modelima iPhone

Ako vas interesira da isprobate sami ovu aplikaciju možete je naći na App Store besplatno. Dakle, ne morate potrošiti ni kunu kako biste svojim slikama dali bokeh efekt poput onog u Portrait Mode. Kad instalirate aplikaciju, prvo što morate napraviti je da odaberete fotografiju na kojoj želite primjenitit efekt. Strogo preporučujemo da izaberete fotografiju sa upadljivom, istaknutom pozadinom i primjerenim objektom u prvom planu da bi efekt zablurane pozadine funkcionirao bez problema.

 

patch aplikacija za selfie

 

Kad odaberete fotografiju aplikacija će sama odrediti obris objekta. Patch aplikacija će automatski zablurati pozadinu. Proces je relativno jednostavan i aplikacija odrađuje većinu posla. Međutim, aplikacija ne radi selekcijski dio baš dobro. Stoga vi morate upotrijebiti selekcijski alat i alat za brisanje kako biste dotjerali, preciznije odredili izbor prednjeg plana koji neće biti zabluran. Imate mogućnost da zumirate i izvučete odabir za precizniju i oštru granicu, rubove. Na ovaj način će finalni izgled biti prirodniji i puno bliži Portrait Modu najnovijih iPhones.

 

patch app za iphone

 

Patch postoji za iPhone i iPad, ali editiranje i selekcija su značajno lakši na iPad, pogotovo s Apple Pencil s kojom ćete moći izrezati sve nepotrebno što selektirate, a imate i druge mogućnosti. S obzirom da je aplikacija besplatna vidjet ćete mali Patch watermark (vodeni žig)  u donjem desnom kutu slike. Ipak ga možete ukloniti uz dodatak koji možete naručiti unutar aplikacije u iznosu od 1,99 dolara.

Patch je zgodna aplikacija da postignete Portrait Mode efekt.

Piše: K.J.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here