Svjetsko nogometno prvenstvo u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, naravno- u nogometu, odvija se tradicionalno svake četiri godine. Na turniru imaju pravo nastupati reprezentacije (točnije njih 32) koje su svoje pravo zaradile ili kroz domaćinstvo (kao što je to slučaj kod sadašnjeg domaćina Rusije) ili putem kvalifikacijskog turnira.

Ove godine, 2018. po našem mjerenju, sprema nam se 21. po redu Svjetsko prvenstvo (na kojemu će po peti puta od svoje samostalnosti igrati i naši hrvatski reprezentativci).

2018 FIFA World Cup Russia samo što nije počelo! Dobro, nije još tako blizu, ali kao da jest. Jer 14. lipnja je za manje od mjesec dana, što znači da je ovo i više nego idealno vrijeme za početak priprema, jer kada ludilo počne sve je gotovo.

U nastavku ovoga članka ću nešto više govoriti o aplikacijama koje biste trebali imati, pogotovo ako želite biti ”up-to-date” ili ako želite ići ukorak sa svim vijestima iz nogometnog svijeta za vrijeme Svjetskog prvenstva. Naj-aplikacije za Svjetsko prvenstvo zbog kojih će nam i Rusija i naši Vatreni biti bliže – slijede u nastavku!

 

GoalAlert World Cup App 2018

GoalAlert World Cup App 2018

GoalAlert je, kao što i samo ime sugerira, aplikacija koja je osmišljena kako bi svoje vjerne pratitelje izvještavala od golovima koji su postignuti (to jest koji će biti postignuti) na svjetskoj smotri nogometa. Kako aplikacija funkcionira? Jednostavno. Nakon što igrač neke reprezentacije postigne gol, aplikacija istog trenutka šalje push obavijesti na sve pametne telefone koji ovu aplikaciju imaju instaliranu na svoj uređaj.

Ako ne želite baš pratiti sve golove, možete jednostavno odabrati zemlju-natjecateljicu po svome izboru nakon čega ćete biti obaviješteni svaki puta kada netko iz te zemlje zabije gol (nadamo se da će, kada je u pitanju naša reprezentacija aplikacija često slati push obavijesti, pogotovo u utakmici protiv Argentine).

Osim slanja obavijesti o postignutim golovima aplikacija isto tako sadrži i integrirani sustav vijesti. Klikom na vijesti (koje će se često ažurirati) korisnik ima automatski uvid u sve vijesti koje se odnose na igrače, reprezentacije, stručne stožere reprezentacija, povijest svjetskih prvenstava, utakmica koje su u tijeku kao i utakmica koje tek dolaze.

S GoalAlert-om ćete uvijek biti ”in medias res” što se tiče svih zbivanja u nogometnom svijetu za vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva. Neke od isto tako zanimljivih informacija koje ćete moći saznavati, nakon što Svjetsko prvenstvo započne, su recimo informacije u postavama reprezentacija, na desetke statistika, uspješnost igrača, pretrčani kilometri po utakmici i na turniru uopće i slične stvari.

Osim što je sveobuhvatan u svakom smislu riječi GoalAlert World Cup App je uz to i dosta orijentiran prema korisniku, što znači da ćete se dosta jednostavno moći snaći na ovoj aplikaciji. Ako tražite sadržajnu aplikaciju uz koju ćete moći i znati kakve točno Luka Modrić nosi kopačke za sve tri utakmice skupine (a nadamo se barem i još kojoj u idućem krugu) ne zaboravite skinuti GoalAlert.

 

World Cup Yeah!

World Cup Yeah!

World Cup Yeah! je aplikacija za sve one koji žele znati još više. Aplikacija nudi jako puno informacija o reprezentacijama sudionicama Svjetskog prvenstva, ali osim klasičnih informacija koje možemo saznati (i koje recimo daje GoalAlert) World Cup Yeah! nam daje i neke dodatne informacije (kao što su recimo informacije o sucima, stadionima, gradovima-domaćinima u kojima će se odigravati utakmice uz naravno klasično praćenje rezultata utakmica.

Ako želite u isto vrijeme čitati omiljene ”tweetove” vaših nogometnih ljubimaca i ako želite vidjeti koju je najnoviju fotku Šime Vrsaljko ”drmnuo” u tunelu prije izlaska na teren, to ćete moći učiniti bez ikakvih problema i to zahvaljujući integraciji koju ova aplikacija ima sa Twitterom.

Ako se smatrate istinskim poznavateljem i ljubiteljem najvažnije sporedne stvari na svijetu, odnosno Svjetske smotre najboljih reprezentacija svijeta, to je još jedan razlog zbog kojeg biste trebali skinuti i koristiti World Cup Yeah! Unutar aplikacije ćete isto tako pronaći sve informacije vezane uz sva protekla Svjetska prvenstva, sve od tamo 1930. i prvog ”Mundijala”, pa sve do 2014. i njemačkog osvajanja posljednjeg Prvenstva, ali ne prije nego što su zabili sedam golova domaćinu nakon čega ih čak niti mrski nam Nishimura ne bi mogao spasiti.

Mogućnost snimanja utakmica na vaš kalendar je još jedna od mogućnosti, tako da si tih mjesec dana možete sve savršeno isplanirati kako biste nesmetano uživali u Svjetskom prvenstvu.

 

Panini Sticker Album

Panini Sticker Album

Oni koji svoju strast prema nogometu žele prikazati na način sakupljanja sličica (ili ikona) omiljenih nogometaša to mogu učiniti ponovno preko Paninijievog albuma samoljepljivih sličica, samo što to ovoga puta mogu raditi putem aplikacije. Ali bez obzira na to što se radi o aplikaciji, a ne o papirnatom albumu i ”pravim” sličicama, stvar je vrlo slična.

I ovdje ćete, baš kao ”zapravo”, moći sakupljati sličice, ”lijepiti” ih i izmjenjivati se s ostalim korisnicima. Osim 32 momčadi sudionice Svjetskog prvenstva aplikacija će isto tako sadržavati i neke druge specijalne mogućnosti i nagrade za svoje vjerne pratitelje i kupce što će biti prikazano za vrijeme trajanja Prvenstva.

Nove sličice i paketi se učitavaju u bazu podataka svakih petnaest sati, a jedino što vi trebate učiniti ne biste li dobili svoje sličice jest da budete strpljivi. Kako biste koristili digitalni album za sličice (i da kasnije možete ući u uže krugove natjecanja ako vas se za to izabere tijekom Prvenstva) trebati ćete prvo kreirati korisnički račun.

To možete učiniti tako što ćete otići na internetsku stranicu FIDA.com Club. Samo kreiranje korisničkog računa je moguće i izvedivo putem korištenja adrese elektroničke pošte korisnika na čije ime želite da korisnički račun bude kreiran i lozinke (ta lozinka, odnosno adresa e-pošte mogu biti isti oni koje koristite prilikom ulogiravanja u Facebook, odnosno svoj Google korisnički račun).

Nakon što se ulogirate dobiti ćete pristup različitim dodatnim opcijama, natjecanjima, dodatnim miniigrama nakon kojih ćete (ako uspijete ostvariti određeni rezultat u njima) moći osvajati različite i mnogobrojne nagrade i sl. Još jedna stvar koju ćete dobiti odmah nakon što se registrirate jest dodatni ”paketić” sličica za svoj album.

Panini se za Svjetski kup 2018. odlučio što je više moguće modernizirati i digitalizirati, što je svakako dobra vijest. Jedino što sada treba učiniti jest skinuti barem jednu od ovih aplikacija i čekati taj 14. lipnja kada ćemo imati prilike gledati otvaranje 21. po redu Svjetskog prvenstva u nogometu!

Piše: D.M.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here