Chrome, pazi se! Novi Microsoft Edge preglednik, koji je baziran na Chromiumu, je najbolje što je Microsoft napravio u zadnjih par godina. I očito se ne boji konkurencije, nego hrabro ulazi u utrku s njima. Nedavno su prešli brojku od 600 milijuna korisnika, a sigurni smo da su im ambicije mnogo veće od toga.

Microsoftov veliki korak prema naprijed

Iako biste mislili da će ovako dobru vijest Microsoft podijeliti s korisnicima na svom blogu, prevarili biste se. Do ovog podatka se došlo mnogo “skromnije” nego što bismo očekivali. WinCentral je otkrio oglas za posao na Microsoft Careers stranici, u kojem je bila statistika i u kojoj je pisalo da su prešli 600 milijuna korisnika. Oglas je za “principal software engineer” poziciju. Dotični oglas izgleda ovako:

Microsoft Edge declared a while back that it will be making the web better through more open source collaboration while Edge promises to continue to enable customers to do more. With the general availability Edge has already reached 600 million customers and is taking a fresh approach to browsing by putting the end user at the center and meeting the user where they are, shipping on Windows 10, down level Windows, Mac and Android.

Nije točno poznato kako je Microsoft došao do te brojke, ali sigurni smo da ju nisu izmislili nego imaju jasni izračun. Zanimljivo je da su s time prešli broj ljudi koji koriste Firefox u Americi, te da “napadaju” na prvo mjesto koje drži Googleov Chrome.

Chrome je na svom prijestolju već duže vrijeme i trebat će godine da ih Microsoft stigne. Pitanje je – mogu li to napraviti? Vjerujemo da mogu ako povuku još par dobrih poteza u budućnosti, kao što su to do sada i radili. Edge je svoju popularnost stekao tako što radi odlično, brz je, izgledom jako sličan Chromeu, te što konstantno donosi neke nove mogućnosti. Evo recimo “sleeping tabsfeature koji je fantastičan i kojeg ćete uskoro moći probati.

U svakom slučaju, veselimo se vidjeti što nam Microsoft Edge sprema u budućnosti. Vjerujemo da će spomenute brojke ići samo prema gore!

 

Piše: B.P.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here