Microsoft je nedavno dodao zanimljiv alat u svoj web preglednik koji bi mnogima trebao biti vrlo koristan. Postao je upravo dostupan s novim Edge 91 ažuriranjem, ali radi se samo o probnoj inačici koju će se moći testirati.

Math Solver je alat koji bi korisnicima Microsoft Edgea trebao pomoći u rješavanju matematičkih zadataka. Microsoft Edge Team je s njime prvenstveno ciljao na učeničku i studentsku populaciju, što je vidljivo u objavi na Microsoftovom blogu gdje se raspravlja o važnosti matematike za budućnost i nužnosti izgrađivanja vještina s kojima se mogu razumjeti kompleksni i apstraktni matematički koncepti. U objavi se također navodi kako je pandemija koronavirusa natjerala učenike i studente da u većoj mjeri koriste digitalne alate za učenje pa je Math Solver samo jedan od načina da se web preglednik uključi u cjelokupan proces.

edge Math Solver

Kako Math Solver radi?

Korisnici jednostavno mogu učitati fotografiju matematičkog problema, bilo da se radi o ispisanom zadatku ili zadatku koji je pisan rukom, te nakon toga dobiti rješenje i detaljne upute kako se zadatak riješio. Uz Math Solver dolazi i posebna matematička tipkovnica pa korisnici čak ne moraju učitavati fotografije, već upisati zadatak za koji traže rješenje.

ms edge Math Solver

Upute koje se dobiju u iskazanom rješenju vrlo su detaljne i samo rješenje zadatka nije kraj korisnikovih mogućnosti. Math Solver dat će dodatne opcije za učenje koje su povezane s odabranom vrstom zadatka pa je moguće korištenje materijala kao što su kvizovi, radni listovi i video lekcije. Unutar Math Solvera uključeni su mnogobrojni matematički koncepti – od elementarne aritmetike i kvadratnih jednadžbi do derivacija, integrala i statistika.

Ukoliko ste ažurirali Microsoft Edge s najnovijom Edge 91 verzijom, možete provjeriti kako Math Solver funkcionira. U gornjem desnom kutu web preglednika treba kliknuti na izbornik “Settings and more” (…), otvoriti opciju “More tools” i izabrati “Math Solver”. Možete isprobati rješavanje matematičkih zadataka na temelju dvije opcije.

S prvom možete na određenom predlošku obuhvatiti matematički zadatak pomoću okvira i Math Solver će ga riješiti, a druga opcija je da sami ručno upišete zadatak koji će Math Solver rješavati pomoću dostupne matematičke tipkovnice. Nakon toga dobit ćete rješenje zadatka uz dostupnu listu dodatnih materijala koji su povezani s riješenim zadatkom kako bi se dobilo nove materijale za učenje i usavršavanje.

Piše: Ervin Mičetić

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here