U svijetu u kojem se sve više posla rješava putem interneta, gotovo o svemu postoje podaci na njemu i bilo kakve zahtjeve i želje razmjenjujemo uz pomoć e-maila ili slične usluge, svoje su tržište našle razne stranice poput Grammarlya i sličnih koje pomažu u točnosti tekstova i omogućuju nam da budemo gramatički savršeni. Kao najzastupljeniji servis za slanje e-mailova, Google će još jednom pokušati poboljšati svoju uslugu i tako ponovno gurnuti konkurente prema rubu.

Iz Googla javljaju kako uskoro stiže mogućnost spell checka (točno pisanje) i provjera gramatike u samom prozorčiću u kojeg upisujemo e-mail. Korisnici G-suita, koji je također jedna od grana u Googleu stvorena za ljude koji koriste svoj račun u poslovne svrhe, uskoro će imati mogućnost ovog brzog ispravljanja pogrešaka, no program će i prepoznavati glagole u krivim licima te stavljati u pravo lice.

S obzirom na to da se radi o automatizirani usluzi, više neće biti potrebno dodatno klikati za provjeru teksta kojeg ste napisali, već će program to napraviti umjesto vas i složiti tekst u najbolje moguće izdanje. Sve će funkcionirati na principu linija koje će se nalaziti ispod riječi za koje Google smatra da su krivo napisane ili imaju gramatičku grešku (crvene linije ispod riječi koje su krivo napisane i plave ispod riječi s gramatičkom pogreškom).

Zatim slijedi vaš klik na riječ, a vama se u slučaju više mogućnosti nudi odabir ispravne riječi ili samo jednostavno popravljanje bez ikakvih daljnjih potrebnih akcija. U sve to će biti upleten i AutoCorrect koji će također biti označen nakon što je riječ ispravljena u slučaju da želite poništiti akciju koju je Google sam obavio.

Definitivno sjajan dodatak s Googleove strane za svoje korisnike, pogotovo jer je usluga G-mail, osim tražilice, vjerojatno najkorištenija usluga koju sama tvrtka nudi. Pisanje e-maila postaje za još jedno skakanje između prozorčića u pretraživaču kraće, a tekstovi koje pišemo malo ispravniji.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here