Google Maps jedan je od najpopularnijih servisa među mnogobrojnim uslugama koje nudi kompanije Google. Ekipa koja razvija ovu aplikaciju može se pohvaliti podatkom kako Google Maps mjesečno koristi više od 150 milijuna ljudi i da je to zapravo najpopularnija aplikacija za navigaciju u svijetu. No, da bi taj servis održao korak pred konkurencijom važno je da se stalno razvija i nudi nove usluge koje zadržavaju postojeće korisnike, ali i privlače nove. Ako ste ikada koristili Google Maps u nekom većem vama nepoznatom gradu mogli ste dobiti jasan uvid koja je zaista vrijednost ove aplikacije i u kojoj mjeri vam može pomoći. No, sada je Google Maps bogatiji za još jednu funkcionalnost koja će se posebice svidjeti onima koji obožavaju jesti u restoranima ili piti kavice u kafićima.

U SAD-u već je jako dugo dostupna mogućnost direktnog kontaktiranja nekog lokala, restorana ili kafića putem Google Mapsa. Konkretno, ova vam funkcija omogućuje da kontaktirate željeno mjesto putem poruke direktno iz Google Mapsa te tako stupite u kontakt sa željenim mjestom. Nakon što pronađete željeno mjesto na karti dovoljno je samo stisnuti na lokaciju i pojavit će se mogućnost slanja poruke tom lokalu. Nakon što pošaljete poruku, ovisno o ažurnosti druge strane dobiti ćete odgovor koji će vam pomoći odlučiti da li ćete otići na željeno mjesto ili ćete odabrati neku drugu lokaciju. Najčešća pitanja koja se postavljaju na ovaj način su vezana uz ponudu, kao i radno vrijeme određenih objekata.

Važno je naglasiti kako će se ova usluga sada iz SAD-a proširiti i na ostatak svijeta, što će poboljšati kvalitetu usluge svima koji koriste Google Maps u istraživanju novih lokacija. Važno je naglasiti kako ovu mogućnost imaju samo objekti koji su se povezali na Google My Business. Što se pak tiče korisnika oni će od sada moći vidjeti i arhivu svih prošlih razgovora kako bi imali detaljan uvid u svoje podatke i pitanja koja su već pitali. Svako poboljšanje Google Maps aplikacije nas izrazito veseli, a posebice ako se radi o slasnoj hrani. Slažete li se?

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here