Ako koristite Gmail (uslugu elektroničke pošte) vjerojatno znate da je Smart Replay opcija implementirana u njega još davne 2017. godine. Tijekom posljednjih godina, opcija je na odgovarajući način poboljšana i dobila je nove mogućnosti, no njezin se glavni zadatak nije promijenio. Ubrzati proces odgovaranja na poruke i sugerirati korisniku koje bi riječi najbolje odgovarale u konkretnom trenutku.

Google je upravo odlučio proširiti doseg Smart Reply opcije tako što ju je uključio u odjeljak komentara za Google dokumente.

Funkcija će biti omogućena prema zadanim postavkama i predložit će odgovore na komentare u našim dokumentima, ali postoji način na koji je mogu onemogućiti oni kojima se ne sviđa.

1. Idite na Alati u izborniku dokumenata.
2. Zatim idite na Postavke i kliknite tu opciju.
3. Pojavit će se funkcija Prikaži prijedloge pametnih odgovora ; kliknite na nju.
4. Na kraju, onemogućite opciju.

S uključenom Smart Reply značajkom, korisnici mogu pristupiti predloženim odgovorima jednostavnim klikom na nit komentara u Google dokumentima, nakon čega Googleov AI prikazuje predložene odgovore.

Ako korisnik smatra da je prijedlog relevantan, može kliknuti na komentar i poslati ga ili urediti prema svojim zahtjevima prije nego što ga podijeli s drugima.

No, pametni odgovor možda neće prikazati prijedloge u svim slučajevima i ograničen je samo na engleski kako bi ova značajka radila.

Ljudima koji koriste Google dokumente u sljedećih nekoliko tjedana Smart Replay trebao bi biti dostupan. Vrijedi spomenuti, da je jedini podržani jezik do sada engleski.

Piše: Marijan Živković

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here