Google u svojem portfelju servisa ima zaista mnogo usluga i može se pohvaliti kako je lider u mnogobrojnim područjima kojih se dotakne. Jedini veliki nedostatak i neprežaljena simpatija je društvena mreža koju su pokušavali stvoriti, ali nikada to nije u potpunosti zaživjelo. No, zato vrlo dobro žive razni drugi servisi, među kojima vrijedi izdvojiti YouTube i Gmail, koji su se etablirali kao najbolja mreža za pregledavanje video sadržaja i kao najbolji servis za slanje emailova.

Kako bi održali korak s konkurencijom jako je bitno da konstantno nadograđuju svoje sustave jer u protivnom će se pojaviti neki drugi servis koji će srušiti njihovu popularnost. Iako se čini kako Google nema nekih prevelikih prijetnji na tom području, oni ipak odvajaju veliki dio vremena kako bi unaprijedili svoje servise.

Ovih je dana predstavljena usluga koja se već duže vremena razvija i koja je prisutna na nekim računima, no nije još uvijek na svima. Radi se o slanju i primanju emailova kada niste spojeni na internet. Iako zvuči suludo, Google je osmislio način kako Gmail može funkcionirati i bez veze na internet. Ne radi se nečem revolucionarnom, već su samo usavršili uslugu na način da sprema podatke kada ste offline i zatim ih šalje kada se priključite na mrežu.

Gmail offline mod omogućuje vam da koristite Gmail i kada niste na internetu, što znači da možete bezbrižno pisati poruke, pripremati emailove, dodavati sadržaj i oblikovati ga prema svojim željama. Jednom kada se pojite na internet, taj će se sadržaj poslati do korisnika.


Što se tiče primanja mejlova, oni se na vaš uređaj preuzimaju u trenutku kada se spojite na internet, a nakon toga moguće ih je pregledavati bez obzira na vezu. Ovakva novost dobro će doći mnogim korisnicima jer činjenica je da u Hrvatskoj još uvijek nemam u svim mjestima kvalitetnu i stabilnu internet vezu.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here