Anonimni način rada u Chromeu dobiva novu seriju tamnijih elemenata…

Otkako su ljudi prihvatili tamnije tonove unutar raznih aplikacija, bilo da je to zbog jednostavne preferencije prema manje svijetloj estetici ili zbog činjenice da su tamne nijanse lakše očima, tamni se način rada proširio svijetom softvera.

Tako sada sve, od operativnih sustava pa sve do web preglednika, sada uključuju mogućnost prebacivanja između svijetlog i tamnog načina rada, a i Chrome se po tom pitanju ne razlikuje. No, implementacija tamnog moda u Googleov preglednik nije bila savršena i to je nešto čemu će se tvrtka uskoro baviti.

Svatko tko, na primjer, koristi anonimni način rada u Chromeu, primijetit će da tamni način rada nije toliko taman koliko bi mogao biti. Postoje različiti elementi koje utječu na općo dojam ali ne još zadugo.

Ako ste se razočarali kad ste utvrdili da određeni elementi zaslona ostaju tvrdoglavo svijetli čak i kada je omogućen mračni način rada, Google uvodi promjenu koja će vam se svakako dopasti. Nova postavka reći će sučelju za anonimni način rada da zanemari sve postavke svjetlog načina rada operativnog sustava, kao i sve druge prilagodbe koje mogu ometati tamni način rada.

Postoji razlog zbog kojeg Chrome tretira anonimne prozore drugačije od uobičajenih – ako ima malo drugačiji izgled, olakšava brzu razliku između njih na prvi pogled. No, uvođenjem novih eksperimentalnih postavki u kanarskim verzijama Chromea za Windows, macOS, Linux i Chrome OS, Google daje korisnicima mogućnost izbora.

Vrijedi spomenuti da sada postoje dvije zastavice koje se mogu omogućiti nakon posjeta chrome://flags u pregledniku. Pronađite i omogućite “Enforces dark mode UI on desktop” kako bi anonimni način zanemario postavke svjetlog načina rada i druga ometajuća prilagođavanja. Također možete uključiti i “Enable Incognito brand consistency for desktop” da biste uklonili prilagodbe teme i pozadine.

Za sada je ovo dostupno samo u Chrome Canary verziji koju možete preuzeti ovdje, ali s vremenom će se prebaciti i na glavnu verziju preglednika i bit će zadana postavka.

Piše: Z.K.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here