WhatsApp je nedavno obogaćen brojnim novim značajkama, koje bi makar u teoriji, trebale povećati privatnost korisnika. Govorimo, među ostalim, o jednokratnim multimedijskim datotekama ili porukama koje nestaju. Kako se pokazalo, posljednja pomenuta značajka će u bliskoj budućnosti dobiti poboljšanje.

Do sada, WhatsApp nije davao korisnicima nikakvu slobodu izbora vremena nakon kojeg bi poruke trebale nestati. Jedina mogućnost je samo 7 dana, što je ništa u odnosu na konkurenciju. Međutim, uskoro će se to promijeniti.

nestajuće poruke u WhatsAppu

Kao što je primijetio portal WABetaInfo, programeri odgovorni za WhatsApp rade na implementaciji dodatnih vremenskih postavki. Uskoro će korisnici WhatsAppa moći birati hoće li sadržaj razgovora nestati nakon 24 sata ili 90 dana ili će moći u potpunosti isključiti funkciju. Funkcija je trenutno dostupna u beta verziji 2.21.9.6 na Androidu.

WhatsApp također testira sinkronizaciju s više uređaja koja će vam omogućiti slanje poruka čak i kad je telefon isključen. Također radi na tome kako bi korisnicima omogućio sigurnosnu kopiju chata u oblaku s end-to-end enkripcijom.

Trenutno je nejasno kada bi ova značajka mogla biti dostupna široj bazi korisnika, jer je poznato da tvrtka testira značajke mnogo tjedana ili čak mjeseci prije nego što ih službeno objavi.

Piše: Marijan Živković

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here