Facebookova chat platforma Messenger datira još iz kolovoza 2011. Na listi najpopularnijih aplikacija, nalazi se na drugom mjestu s više od milijardu i 300 milijuna korisnika. Stoga smo izdvojili pet najvećih prednosti Messengera koje vam mogu olakšati komunikaciju.

Nadmici za prijatelje

Svakom prijatelju koji koristi Messenger možete dodijeliti zaseban nadimak. Sve što trebate učiniti je otići na tab People, odabrati osobou koju želite preimenovati te novo ime koje ćete joj nadjenuti. Ispod imena nalazi se i opcija Nickname (nadimak), koju možete uređivati po svojoj volji. Facebook vašeg prijatelja neće obavijestiti da ste mu u Messengeru dodali nadimak.

Ne treba vam Facebook profil

Jedna je od glavnih prednosti Messengera je činjenica da vam za njegovo korištenje uopće ne treba Facebook profil! Naime, za pokretanje Messengera dovoljan je samo telefonski broj korisnika, a ne i profil na mreži. Nakon što skinete aplikaciju, prilikom postavljanja mogućnosti, odaberite opciju ‘nisam na Facebooku’.

Istu mogućnost Facebook korisnicima nudi prilikom deaktivacije profila. Čak i nakon brisanja profila, odabirom odgovarajuće opcije, možete ostati na Messengeru i nastaviti uredno komunicirati s prijateljima i poznanicima.

Istaknite najvažnije grupne razgovore

Whatsapp, predvodnik popisa najpopularnijih aplikacija s više od milijarde i pol korisnika, te Messenger, idealni su za grupne razgovore. Grupni chat korisnici mogu pokrenuti u svega nekoliko sekundi, a kasnije dodavati ili izbacivati druge ljude iz chata.

Kako biste istaknuli svoje najdraže ili najvažnije grupne chatove, odaberite gumb ‘grupe’ i tamo označite postojeći razgovor. Odaberite opciju ‘pin’ te razgovor koji želite koristiti. Možete mu dati ime i jedinstvenu fotografiju pritiskom na tipku kamere.

‘Pin’ opcija nalazi se u donjem lijevom kutu

Koristite ga i na webu

Iako je Messenger primarno mobilna aplikacija, na jednak se način koristi na webu. No, vjerojatno ne znate da za chat također postoji potpuno zasebna stranica na internetu. Možete ju posjetiti na adresi Messenger.com.

Pošaljite prijateljima svoju lokaciju

Dogovori za druženja postaju sve jednostavniji, jer je Messenger korisnicima omogućio da svojim prijateljima šalju lokacije na kojima se nalaze. Za slanje trenutne lokacije, otiđite u razgovor, kliknite na ikonu ‘više’, odaberite opciju ‘lokacija’ i pošaljite ju putem gumba za slanje.

Piše: D.S.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here