Instagram, popularna aplikacija za dijeljenje i obradu fotografiju, u četvrtak je korisnicima predstavila najveću sustavnu promjenu u svojoj povijesti. Neočekivano su objavili kako u potpunosti mijenjaju način pregledavanja slika na naslovnici.

Scrollanje prema dolje kojim smo se dosad koristili za istraživanje naslovnice odjednom su zamijenili drugim načinom gledanja, a korisnicima se to nimalo nije svidjelo. Naime, umjesto dosadašnje strukture naslovnice, Instagram je objave prikazivao poput svojih storyja.

Korisnici su fotke mogli pregledavati tapkanjem na objavu, koja ih zatim desno vodi na sljedeći post. Onima koji su ažurirali svoju aplikaciju, uz iznenađenje na naslovnici stigla je i obavijest.

„Predstavljamo novi način kretanja kroz objave. Dodirnite postove, baš kao što činite sa storyjima“, stajalo je u poruci društvene mreže.

Korisnici su zbog toga pobijesnili, a svoje su nezadovoljstvo mnogi od njih odmah odlučili iskazati na Twitteru, koristeći hashtag #instagramupdate.

Instagram je ubrzo objavio kako je riječ o bugu. Adam Mosseri, čelnik tvrtke, rekao je da je novi način pregledavanja naslovnice trebao biti test samo za mali broj korisnika, no greškom je zahvatio njih puno više. U tweetu su se svima ispričali za grešku.

„Samo u 2018. godini, tvrtka koja je toliko velika kao Instagram, može izdati novo ažuriranje i onda dobiti takvu naglu reakciju da je promijene 20 minuta kasnije. Predivno“, napisao je jedan od twitteraša.

Radi li se doista o pogrešci, ili je Instagram shvatio da novi update kod korisnika neće proći, pa sve prikazao kao pogrešku, zaključite sami.

Piše: D.S.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here