Instagram je trenutno jedna od najpopularnijih društvenih mreža. Sve to vidi Facebook u čijem je vlasništvu pa iz tjedna u tjedan razvija nove funkcionalnosti kako bi korisnicima omogućio što bolji doživljaj korištenja. Zanimljivo, Instagram je u posljednjih nekoliko mjeseci pokupio dio funkcionalnosti Facebook i konkurenta Snapchata i implementirao ih u svoju aplikaciju. Time je zadao jedan veliki udarac Snapchatu čiji je veliki rast lagano zaustavljen.

Jedna od novosti koja je stigla s posljednjom nadogradnjom Instagrama jest prikaz posljednje aktivnosti korisnika. Takvo što na Facebooku postoji već duže vremena. Implementirano je u Facebook Messenger čija je zadaća komunikacija između korisnika pa je u potpunosti jasno zašto je dobro vidjeti posljednju aktivnost korisnika. No, Instagram nije aplikacija čije je primarna namjena komunikacija pa se dijelu korisnika takva novost ne sviđa. Dakle, sada vaši followeri mogu u Direktnim porukama vidjeti kada ste posljednji put bili aktivni u aplikaciji.

Za sve koji ne žele posljednju aktivnost prikazivati javno Instagram je omogućio rješenje u obliku isključenja te opcije. Na taj način korisnici mogu sami odabrati da li žele javno obznaniti svoju posljednju aktivnost ili žele taj podatak zadržati za sebe.

Opciju je moguće isključiti ako na Instagram aplikaciji odete u sekciju Settings. Nakon toga potrebno je spustiti se na dno stranice i pronaći opciju Show Activity Status. Isključivanjem te opcije sakriti ćete svoju posljednju aktivnost od vaših followera i vratiti se na ‘staro stanje’ Instagrama.


Iako se korisnici vesele svakoj novoj nadogradnji Instagrama, ipak postoji bojazan da Instagram ne postane novi Facebook. Korisnici žele te spriječiti jer Instagram u prvi plan gura neke druge formate i ideje i po rastu broja korisnika čini se da su korisnici time i više nego zadovoljni. Ponekad i neki sitni detalji mogu jako iznervirati korisnike i zbog toga je mogućnost isključivanja određenih opcija fantastična ideja. Nadamo se i vjerujemo kako će Instagram zadržati takav smjer i kako će nastojati uvijek biti tu za svoje korisnike, a ne samo za profit.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here