Napadi hakera i krađe podataka s društvenih mreža u protekloj su se godini osjetno povećali. Najviše je patio Facebook, pa su zbog toga na najpoznatijoj socijalnoj platformi odlučili uvesti dodatne sigurnosne mjere. Nove mogućnosti te kontrole logiranja trebale bi smanjiti broj malicioznih napada, a u nastavku pročitajte kako ih možete uključiti.

Gotovo svi korisnici Facebooka služe se standardnom metodom logiranja, upisujući mail te lozinku kako bi pristupili svom profilu. Međutim, Facebook podržava i jedan kompleksniji način pristupanja accountima. Dvostruka provjera podataka, odnosno tzv. two-step authentication, sve češće predstavlja trn u oku hakerima jer sprječava svaki pokušaj pristupanja tuđem profilu.

Facebook, a zatim i Instagram, imaju veliki porast broja hakerskih napada


Opciju provjere u dva koraka u roku od minute možete uključiti među svojim postavkama. Kao prvo, otiđite u Security and Login nakon ulaska u izbornik Settings > Security and Login (Sigurnost i prijava na hrvatskom). Zatim, scrollajte prema dolje dok ne dođete do opcije ‘Use Two-Factor Authentication’ i kliknite na ‘Edit’. Uz opcije stoje objašnjenja, pa proučite i odaberite onu opciju koju smatrate najboljom. Na kraju aktivirajte i potvrdite svoju metodu provjere klikanjem na ‘Enable’.

Ovako izgleda two-step authentication kada uđete u postavke profila

Nakon aktiviranja, tko god se pokuša ulogirati na vaš Facebook, morat će upisati i poseban kod koji će aplikacija uključiti samo na vašem uređaju, odnosno poslati ga samo vama. Nova metoda logiranja već se pokazuje kao pun pogodak Facebookove sigurnosne ekipe, stoga isprobajte novu opciju koja će ukloniti brige svakog aktivnog korisnika ove društvene mreže. Nema hakera, nema problema.

Piše: D.S.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here