Kodi, kao jedan od najpopularnijih open source media playera, napokon je došao i na Microsoftovu konzolu Xbox One. To je osobito zanimljivo jer je Kodi i započeo svoje putovanje na prvom Xbox-u prije mnogo godina, kada se zvao Xbox Media Center (XBMC).

Valja napomenuti da ova verzija multimedijske platforme još nije konačna, i trenutno nedostaje nekoliko bitnih značajki u usporedbi sa standardnom verzijom kodi-a za računalo. U nastavku možete pronaći više detalja o tome direktno od razvojnih programera Kodia.

 

kodi xbox


 

Koja su trenutna ograničenja?

Ono što biste trebali uzeti u obzir jest, da je Xbox verzija media centra Kodi još u ranim fazama razvoja i ima ponekih bugova. I dalje su testiranja u tijeku i možda će biti nekih problema u radu, jer ova verzija nije jedanko stabilna kao i redovna inačica za računala.

Za razliku od standardnog Kodia ovoj verziji za Xbox konzole nedostaju i neke standardne funkcije, na kojima još radimo. Zbog nekih specifičnosti na kojima UWP (Universal Windows platform) radi, nismo u mogućnosti napraviti neke stvari kako bi željeli.

Neki dijelovi još nisu u potpunosti dovršeni, a naši programeri još uvijek rade na tome da dođemo do standardnog rješenja i na ovoj verziji Kodia. Neka od trenutnih ograničenja uključuju i pristup samo onome što je sada dio vaših video i glazbenih mapa. Također i  mrežna podrška ograničena je samo na NFS:// shares, i nema pristupa Blu-ray diskovima ili eksternim diskovima za pohranu.

Možda i dalje postoje problemi s određenim python modulima, koje koriste razni Addonovi, ali i dalje testiramo te opcije i prijavljujemo našim razvojnim programerima kako bi ih otklonili. Sigurno postoji još bugova i neke stvari možda neće raditi na način kako je predviđeno, jer sama platforma ima toliko mnogo značajki, za koje će trebati još neko vrijeme da se riješe.

Na službenim stranicama Kodia još navode da nemogu obećati kada bi ova Xbox verzija trebala biti finalno završena, jer oni spadaju ipak u domenu open source rada, pa sve ovisi o dostupnosti njihovih programera.

Više o tome pročitajte na službenim Kodi stranicama ovdje.

Piše: D.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here