Dosta se polemike u posljednje vrijeme razvija kako bi se pronašlo najbolji način na koji korisnici mogu konzumirati sadržaj na internetu. Nedavno su tako velike društvene mreže odlučile u upotrebu staviti svoje sustave koji omogućuju brzo učitavanje informacija s drugih portala unutar vlastitog okruženja. Na taj način korisniku se prikazuje relativno brzo i na kvalitetan način sadržaj, koji bi možda na drugi stranicama izgledao dosta nezgrapno. Dakako, ovdje govorimo o prikazu sadržaja na pametnim telefonima, odnosno uređajima manjih zaslona.

No, nastojanja da se privuće što veći broj korisnika na vlastite platforme, otišao je još korak dalje. Facebook je tako pustio u pogon aplikaciju Notify čija je osnovna zadaća korisnicima donositi najnovije informacije iz područja koje ih interesira. Ipak, za razliku od gore spomenutih aplikacija koje se otvaraju unutar samih društvenih mreža, ovog puta prikaz se vrši isključivo na portalima koji su objavili informaciju. Dakle, ako neki od portala koji se trenutno nalaze u sustavu prenese neku novu informaciju ona će se vrlo vjerojatno prikazati na vašem pametnom uređaju kao notifikacija. U toj notifikaciji stajati će samo kratki opis informacije koju naknadno možete podijeliti s prijateljima na društvenim mrežama ili je možete jednostavno otvoriti klikom na nju. Kao što smo bili spomenuli, informacija se otvara unutar web portala koji je je objavio, tako da Notify dalje nema nikakvih ovlasti nad njom.

Što se tiče same korisnosti ove aplikacije, možemo reći kako je Facebook napravio još jedan dobar potez. Iako već na tržištu postoje aplikacije slične namjene, Facebook zbog svoje veličine i marketinške moći može vrlo brzo pokoriti takve slične aplikacije. Notify bi mogao postati vrlo privlačan korisnicima jer nudi svojevrsni filter informacija tako da iz mora podataka koji nas dnevno bombardiraju na sve strane, izvuče samo ono što nas istinski zanima. Korisnik će prije korištenja aplikacije morati odabrati koje sve kategorije ili kombinacije kategorija želi pratiti i na temelju toga dobivati će novi sadržaj na svoj uređaj. Notify će tako dotičnom korisniku omogućiti da konzumira samo onaj sadržaj za koji se opredijelio, što je danas u ovom ubrzanom životnom ritmu postalo vrlo privlačno. Stoga, nimalo ne sumnjamo da će ova aplikacija doživjeti veliki uspjeh među korisnicima. Za sada je dostupna samo za iOS uređaje, a vrlo vjerojatno će se u narednom periodu pojaviti i na Androidu.


Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here