Windowsi 10 su već mnogo puta dobili “potrganunadogradnju da je to sada već postalo i smiješno. Rekli bi da je žalosno, ali tu fazu smo prošli. Microsoft je nedavno izbacio novu nadogradnju koja uzrokuje hrpu problema. Između ostaloga, mnogi korisnici su prijavili da imaju problema sa zvukom i ne radi im networking, odnosno Internet konekcija. Evo o čemu se točno radi …

Još jedna loša nadogradnja u nizu

Microsoft je nedavno izbacio nadogradnju za Windowse 10 pod nazivom KB4532695. To je update ili nadogradnja, koja je trebala unaprijediti Windows 10 search funkcionalnost. Mala nadogradnja koja se činila “bezopasnom”. No, već par dana nakon toga, mnogi korisnici su se počeli žaliti da imaju problema. Kao što smo rekli, problemi su nastali sa zvukom, Internet konekcijom, ali i – s bootanjem. Da, dobro ste pročitali. Neki korisnici nisu mogli bootati Windowse nakon ove nadogradnje. Oni su u manjini, ali budite svjesni toga.

Nadalje, kao što smo rekli, mnogima je prestala raditi zvučna kartica, odnosno zvuk im nije radio. Konkretno, ljudi su prijavili da im Windowsi 10 više ne raspoznaju zvučne uređaje. Najgore od svega je što su ti isti korisnici rekli da uklanjanje nadogradnje s računala ne rješava problem! Neki su čak morali i reinstalirati cijeli operativni sustav.

Problemi s Internet konekcijom

Drugi iznimno frustrirajući problem je problem s mrežnom karticom. Točnije, mnogi korisnici su se žalili da im ne radi Wi-Fi konekcija, te da im “ne radi Internet”. Ne znamo točno što se dogodilo, ali vjerojatno je problem isti kao i kod zvuka. Nešto se u pozadini potrgalo, što je sprječavalo mrežni adapter da radi. I to nije problem s jednim proizvođačem mrežnih adaptera, nego s više njih. Znači da nije nužno ni do samih drivera ni hardvera. Problem je u Windowsima 10, točnije u softveru.

Manji broj korisnika je rekao da im Internet konekcija radi, ali da im je jako pala brzina skidanja. No, svjetla točka u ovome je što navodno uklanjanje nadogradnje s Windowsa rješava ovaj problem i Internet opet radi. Ako vam ne radi, probajte samo reinstalirati mrežne drivere. Skinite ih s web stranica proizvođača.

Kako riješiti ovaj problem?

Ako ste imali ovih problema sa zvukom ili Internetom, a instalirali ste gore spomenutu nadogradnju, vrijeme je da uklonite istu s računala. Kliknite na Settings, odnosno otvorite Settings aplikaciju, te kliknite na “Update & Security”.

Na prozoru koji će se pojaviti, kliknite na “View Update History”, te zatim na “Uninstall updates”. Potom selektirajte KB4532695.

Ako imate sreće, ovo će riješiti problem dok Microsoft ne izbaci novu nadogradnju s kojom će pokušati sanirati štetu koju su napravili s ovom nadogradnjom. Nadamo se samo da će ta nova biti bolja, jer im ovakve stvari ne idu u prilog. Reputacija im pada, a ako ubrzo ne riješe problem, bit će još gora.

 

Piše: B.P.

1 komentar

  1. Imam instaliranu navedenu zakrpu, za sada radi sasvim OK.Desetku koristim oko 2 godine a pre toga povremeno oko godinu dana i sve ide dobro osim migracije na SSD, tu je bilo malo problema.Sedmica je kao ljubav iz mladosti i ne primećujemo da stari, ipak sam je voleo.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here