Obrisali ste sve SMS poruke i želite ih vratiti? Ako imate Android pametni telefon – moguće je!

Jeste li ikada slučajno (ili namjerno) obrisali sve SMS poruke koje su se nalazile na vašem mobitelu da biste se nakon toga kajali i pitali postoji li neki način da te iste poruke vratite? Ako ste se ikada našli u takvoj situaciji, pogotovo ako imate Android mobitel, ne brinite se. Rješenje postoji. Bez obzira na to je li u vašem mobitelu Android 8.0, 7.0 ili neki stariji, postoji način kako možete sve one poruke koje ste namjerno ili slučajno obrisali, vratiti.

Točnije, radi se o odgovarajućim programima i aplikacijama koje vam u ovome mogu pomoći. Jedino na što treba obratiti pozornost jest je li vaš mobitel nakon brisanja poruka bio nadograđivan novom bazom podataka. Ako nije i ako biste htjeli saznati kako vratiti sve obrisane SMS poruke na Android pametnim telefonima – nastavite čitati.

 

MobiKin Doctor for Android.


 

Nekoliko vrlo dobrih rješenja u pogledu programa za vraćanje ”izgubljenih” SMS poruka

Trenutno na internetu, pogotovo unutar Googleove trgovine aplikacijama, postoji nekoliko vrlo dobrih programa i aplikacija za vraćanje izgubljenih SMS poruka. Velik broj mišljenja u vezi toga koji je od tih programa najbolji vežu se za program po imenu MobiKin Doctor for Android.

Radi se o programu koji ima mogućnost na brz i učinkovit način vratiti sve izgubljene poruke, ali ne smao poruke nego i neke druge vrste i skupine podataka koje ste obrisali sa vaših Android uređaja. Kako vratiti SMS poruke (i neke druge vrste podataka) koristeći MobiKin objasniti ću u nastavku.

Prva stvar koju trebate učiniti jest skinuti MobiKin Doctor for Android program za vaše računalo. Ovisno o tome koristite li Mac ili Windows računalo, tu verziju MobiKin-a skinite sa interneta. Jako pozitivna stvar kod ovog programa jest ta što on podržava više od 2000 Android uređaja.

To znači da je vrlo vjerojatno da je i vaš uređaj podržan (jedini razlog da tako kažem zbog kojeg vaš uređaj ne bi eventualno bio podržan jest taj ako imate neki ”xy” Android uređaj kineske proizvodnje). Ako pak posjedujete uređaje renomiranih proizvođača tipa Samsung, HTC, LG, Sony, Motorola, pa čak i malo manje poznatih tipa Asus, Lenovo i ostali, moći ćete koristiti MobiKin.

 

MobiKin Doctor for Android.

 

Postupak vraćanja SMS poruka

Nakon što ste program instalirali na vaše računalo spojite vaš Android uređaj odgovarajućim USB kabelom na vaše računalo. Nakon što to učinite MobiKin će vam postaviti upit želite li omogućiti pristup programu vašem mobilnom uređaju. Vi omogućite pristup i nakon samo nekoliko trenutaka trebali biste na zaslonu vašeg računala (to jest na glavnom zaslonu MobiKin-a) vidjeti pregled svih obrisanih SMS poruka.

Sada kada ste ovo vidjeli povratak svih obrisanih SMS poruka na vaš mobilni uređaj bi se trebao odvijati trenutno. U nastavku ću detaljno objasniti kako to sve izgleda, korak po korak.

 

vražanje izbrisanih sms poruka1

 

  • Nakon što ste spojili vaš mobilni uređaj s računalo, istog trenutka biste na zaslonu vašeg računala trebali vidjeti poruku. Unutar te poruke pisati će da je MobiKin detektirao i prepoznao vaš mobilni uređaj kao uređaj koji je kompatibilan sa programom. Nakon uspješnog prepoznavanja MobiKin će se (nakon što mu to dopustite) spojiti s vašim mobilnim uređajem i postupak vraćanja poruka će moći započeti. Ono što isto tako možete vidjeti jest to da se MobiKin može koristiti i kao program za vraćanje podataka sa SD kartice te kao Super Toolkit.

 

vraćanje obrisanih poruka

 

  • Nakon što je sve spojeno, na zaslonu računala će biti prikazani podaci s vašeg mobilnog uređaja. Vidjeti ćete podatke kao što su o kojem se modelu mobilnog uređaja radi, koja verzija operativnog sustava je instalirana na vaš mobitel, i sl. Osim toga dobiti ćete izbor u vezi toga kakve podatke sve želite vratiti. Izbor od ponuđenih mogućih podataka koje ćete moći vratiti će biti u rasponu od kontakata koje ste obrisali, fotografija, SMS i MMS poruka, popisa poziva, videa, zvučnih datoteka i dokumenata. MobiKin je zaista kvalitetan program što se tiče vraćanja širokog spektra datoteka, što je jedan od glavnih razloga i zbog kojeg ga velik broj korisnika preporučuje (što je opet razlog zbog kojeg sam ga ja odlučio navesti u ovome članku). Vi sada odaberite poruke ili ”Messages” i nakon toga kliknite na ”Next.”

 

 

  • Treći korak uključuje vraćanje obrisanih podataka koje ste odabrali za vraćanje (u našem slučaju radi se o SMS porukama). Svi podaci će biti vraćeni u samo nekoliko trenutaka i sve to će biti prikazano u rezultatima vraćanja podataka. Osim vraćanja poruka možete vratiti bilo koju od vrsta datoteka koju sam naveo i koja se može vratiti MobiKin-om. Nakon što su željene datoteke vraćene (u ovome slučaju SMS poruke) odaberite opciju ”Recover.” Na taj način ćete u potpunosti vratiti sve ono što je MobiKin pronašao, a što je do maloprije bilo obrisano. Sada kada su svi podaci vraćeni dobiti ćete upit u vezi toga želite li vraćene podatke snimiti izravno na vaše računalo. Ono što vam savjetujem da vi učinite jest to da ili odaberete ili da sami kreirate mapu u koju će onda biti smješteni sve vraćene poruke. To bi bilo sve što se tiče MobiKin-a i njegovih ”čarolija” u vezi vraćanja izgubljenih datoteka.

 

SMS-Backup-Restore

 

Uvijek je bolje spriječiti nego liječiti. Za spriječavanje eventualnog ponovnog gubitka datoteka instalirajte SMS Backup & Restore

S obzirom da je taktika spriječavanja uvijek bolja i isplativija, ako želite biti sigurni da se vaše SMS poruke neće slučajno obrisati od strane ili vas ili nekog drugog korisnika, možete instalirati jedan od ponuđenih programa za stvaranje ”backupa” SMS poruka. Korisnici preporučuju program po imenu SMS Backup & Restore.

Radi se o isto tako vrlo dobroj aplikaciji/programu uz pomoć koje će sve vaše SMS poruke biti sigurno očuvane tako da će sve iduće eventualno brisanje istih biti spriječeno. Aplikacija je jednostavna za korištenje i za postavljanje tako da ako ste se pitali postoji li možda neka kvalitetna Android aplikacija s kojom biste mogli kreirati sigurnosnu kopiju svih vaših SMS poruka, odgovor je u SMS Backup & Restore.

To bi bilo sve. Nadam se da ćete se lako snaći i u instalaciji i u postupku vraćanja svih vaših SMS poruka (ili drugih vrsta datoteka, ovisno o tome za što vam MobiKin treba) i da je postupak opisan gore bio dovoljno jasan. Poruke, bez obzira što se danas sve češće i sve više dopisujemo koristeći različite chat servise tipa Facebook ili Viber, su još uvijek vrlo važan oblik razmjenjivanja informacija. Svakome se može dogoditi da slučajno obriše SMS poruke koje nije trebalo obrisati. Ako se takvo što i dogodi, tu smo mi da vam pomognemo.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here