Vjerojatno ste upoznati s M4A formatom datoteke ako ste ikada preuzimali pjesme s iTunesa ili Apple Musica. Također ste vjerojatno prilično upoznati s ograničenjima M4A formata, pročitajte više o tome ovdje. Budući da se M4A zapisi mogu ugodno koristiti, oni mogu biti i malo ograničeni kada je u pitanju njihova cjelokupna kompatibilnost s glazbenim uređajima. Kao rezultat toga, možda ćete htjeti svoje M4A datoteke pretvoriti u svestraniji i široko podržani format kao što je MP3.

U nastavku vam donosimo kako pretvoriti svoje M4A datoteke u MP3 zapise kako biste mogli reproducirati glazbu koristeći širi spektar uređaja.

  1. Korak: Odaberite svoju M4A datoteku

Postoji nekoliko web stranica za „cloud conversion“, ali naš favorit za ovaj određeni zadatak je CloudConvert. Idite na njihovu početnu stranicu i kliknite crveni gumb „Select File“, a zatim odaberite željenu M4A datoteku koju želite pretvoriti.

Kako pretvoriti M4A u MP3

Izravnim klikom na „Select File“ gumb će se otvoriti preglednik datoteka u vašem sustavu iz kojega možete odabrati svoju datoteku. Ako kliknete gumb sa strelicom prema dolje, možete odabrati između niza drugih izvora, kao što su Dropbox, Google Disk, OneDrive ili URL. Jedna od mogućih alternativnih stranica je „Online Audio Converter“.

  1. Korak: Prilagodite svoje izlazne postavke

Nakon što odaberete željenu datoteku, prikazat će vam se zaslon s mogućnostima pretvorbe. Kliknite strelicu formata datoteke i odaberite opciju MP3 s popisa audio formata.

Kako pretvoriti M4A u MP3

Možete kliknuti ikonu francuskog ključa pokraj padajućeg izbornika kako biste prilagodili izlazne postavke datoteke. Odatle možete mijenjati brzinu prijenosa, izrezati audio datoteku i još mnogo toga. Nakon što ste zadovoljni svojim postavkama, kliknite crveni gumb „OK“ u donjem desnom kutu.

  1. Korak: Pretvorite datoteku

Kliknite crveni gumb „Convert“ na desnoj strani. Kada se postupak završi, datoteka će biti dostupna za preuzimanje.

Kako pretvoriti M4A u MP3

  1. Korak: Preuzmite svoju novu MP3 datoteku

Pregled vaše nove MP3 datoteke se može automatski reproducirati nakon pretvorbe datoteke. Pojavit će se zeleni gumb za preuzimanje koji označava da je vaša MP3 datoteka dostupna za preuzimanje. Možete izravno kliknuti gumb i datoteka će se spremiti u zadanu mapu za preuzimanje.

Kako pretvoriti M4A u MP3

Alternativa: Apple Music aplikacija za MacOS

Korisnici MacOS-a također mogu koristiti Apple Music aplikaciju za pretvorbu njihovih M4A datoteka u MP3 zapise. Evo kako to napraviti:

Da biste ga koristili, otvorite izbornik „Preferences“ i prilagodite postavke uvoza da biste koristili MP3 Encoder. Zatim jednostavno odaberite datoteku koju želite pretvoriti u svoju glazbenu biblioteku. Kliknite „File“, a zatim „Convert“ i nakon toga „Create MP3 Version“. Nakon toga će Apple Music aplikacija obaviti sav posao za vas.

Piše: A. M.

1 komentar

  1. Ta kompresija MP3 formata nije baš sigurna i inteligentno napravljena, imam lošeg iskustva u radu s tim formatom.
    Ako je neka pjesma već kompresirana u MP3 ona gubi u kvaliteti zvuka, kompresija smanji podatke tako što briše “nebitan” zvuk koji prosječna osoba ne čuje. I ako izvršite opet kompresiju u MP3, npr. ako ste skratili pjesmu ili spajali s nekom drugom. Ta nova kompresija u MP3 format će opet uništit kvalitetu zvuka (smanjiti količinu podataka) i ovog puta će i nagluha osoba čuti koliko je loša kvaliteta zvuka.
    Tako da izbjegavam MP3 i nadam se da će glazbeni uređaji podržavati i dalje M4A i OGG format.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here