Nemamo svi “oko sokolovo” da možemo pročitati i najmanji font koji nam se prikaže na zaslonu telefona. Mnogi od nas se bore s tim sitnim znakovima na zaslonu svog telefona, ali i za to postoji rješenje. Evo kako povećati veličinu teksta na telefonu.

Ekrani telefona postaju sve veći, ali tekst koji se prikazuje na njima ne čini se ni malo većim, čak naprotiv, ponkad još manjim. Evo kako povećati tekst na zaslonu svog telefona, kako biste s lakoćom mogli čitati poruke na telefonu.

 

POVECANJE TEKSTA NA ANDROID TELEFONU

Povećajte tekst na Androidu

Svi telefoni sa sustavom Android podržat će mogućnost povećanja veličine fonta, iako se mjesto te opcije u Postavkama može razlikovati ako koristite telefon s instaliranom prilagođenom verzijom Androida. Naš savjet temelji se na čistoj inačici Android 9.0 Pie.

Pokrenite izbornik Postavke, koji će biti dostupan ili putem prečaca aplikacije na početnom zaslonu ili povlačenjem trake obavijesti na vrhu zaslona i dodirom ikone zupčanika.

Povucite prema dolje i kliknite Prikaz, a zatim dodirnite Napredno da biste vidjeli više opcija.

Ovdje biste trebali pronaći unos nazvan veličina fonta i on će biti postavljen na zadanu vrijednost. Dodirnite ovu opciju i koristite traku kako biste točno prilagodili veličinu teksta. Gore ćete moći vidjeti pregled.

 

POVECANJE PRIKAZA ZASLONA NA MOBITELU

Povećajte opcije prikaza na Androidu

Također možete povećati veličinu opcija zaslona na Androidu, tako da se ne povećava samo tekst nego i sve ostalo oko njega.

Tu ćete opciju pronaći u istom izborniku: Postavke> Zaslon> Napredno> Veličina zaslona. Ponovno upotrijebite kliznu traku na dnu zaslona da biste prilagodili prikaz koji možete pregledati u gornjem dijelu.

Piše: A.M.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here