Ove naredbe će vam pomoći da od Google Home izvučete ono najviše i najbolje.

 

Google Home sam po sebi ima zaista cijelo mnoštvo korisnih stvarčica koje korisniku omogućuju bolje praćenje stvari. Ako niste sigurni za što se sve Google Home može koristiti i za što je on najbolji, onda bi sam početak korištenja Google Home-a mogao biti problematičan. No, zato smo tu mi. U namjeri da vam olakšamo stvari i da otklonimo potencijalnu zbrku koja može nastati (pogotovo ako ste novi korisnik), odlučili smo napisati šest naredbi koje će svakom korisniku, čak i onim iskusnijima, pomoći da od Google Home izvuku ono najbolje.

Neke od ovih šest stvari za koje možda jeste, a možda i niste znali uključuju slušanje glazbe, provjeravanje rasporeda, kontroliranje vašeg doma i još neke stvari o kojima detaljnije možete pročitati u nastavku.

Šest genijalnih Google Home mogućnosti za koje možda niste znali – slijede u nastavku!


 

google-home-app

 

 

 1. Provjerite sredstva prijevoza i gustoću prometa

Jedna od odličnih mogućnosti koje Google Home ima jest to da pruža korisniku pristup evidenciji prijevoza, prijevoznih sredstava, pa čak i gustoće prometa. Na taj način korisnik može imati uvid u to kako će otprilike izgledati korisnikovo putovanje vlakom ili tramvajem.

Korisnik može precizno upisati rutu, odnosno put kojim želi ići do cilja, što u biti znači da na ovaj način korisnik može zaobići gužve i sve ono što s čime se nitko od nas ne voli susretati kada nekamo ide. Ne samo da korisnik može namjestiti konačno odredište i rutu putovanja, već uz to korisnik isto tako ima mogućnost ”upitati” Google Home koliko vremena će otprilike proći dok korisnik ne stigne do određene lokacije.

Postoje nekoliko naredbi koje su povezane sa provjeravanjem rute putovanja i prijevoza koje korisnik može koristiti.

 • ”Koliko dugo će trajati vrijeme putovanja tramvajem/vlakom?”
 • ”Koliko dugo bi trajalo putovanje do odredišta ako bih išla/išao pješice/biciklom ili autobusom?”
 • ”Koliko vremena bi mi trebalo da stignem do odredišne točke?”
 • ”Koliko vremena bi mi trebalo da od mjesta na kojemu radim stignem do odredišne točke?”

 

GOOGLE HOME TIPS

 

 1. Dobijte i saznajte preporuke

Ako planirate neko putovanje ili ako vam neki prijatelji dolaze kod vas, a nisu iz grada iz kojeg ste vi, vrlo je vjerojatno da ćete poželjeti otići nekamo s njima. Možda će u pitanju biti samo odlazak na piće, možda ćete prijateljicu (ili prijatelja) poželjeti nekamo odvesti na ručak ili večeru. Bilo kako bilo Google Home vam i u ovome može pomoći.

Postoji način na koji korisnik od Google Home može saznati smjernice i preporuke mjesta za izlazak, kao što su pubovi, kafići, restorani i slično za koje Google Home smatra da su najbolja mjesta u gradu. Ovisno o tome koliko je neko mjesto poznato te kojom ocjenom je ocijenjeno, Google Home u svojojbazi podataka bilježi svako mjesto koje su prijašnji posjetitelji ocijenili.

Kako saznati koja su najbolja mjesta u gradu? Jednostavno! Samo trebate upitati ovo:

 • ”Koji su najbolji restorani na određenoj lokaciji (recimo Zagreb- Dubrava)?”
 • ”Koji restorani se nalaze u blizini moje lokacije?”

 

google-home-SLUŠANJE GLAZBE

 

 1. Slušajte glazbu

Pokretanje glazbe preko Google Home je još jedna mogućnost koju možete iskoristiti- ako želite. Google Home se usklađuje sa Pandora, Spotify i Google Play Music. Ako želite iskoristiti mogućnosti vezane uz određeni servis za puštanje glazbe, prva stvar koju ćete trebati učiniti jest postavljanje predefiniranih postavki. Nakon toga postavljanjem nekih od navedenih upita možete početi koristiti ovu mogućnost.

 • ”Sviraj glazbu određenog žanra, izvođača, play liste ili albuma.”
 • ”Pusti određenu pjesmu, sviraj glazbu.”
 • ”Pojačaj i/ili stišaj glasnoću.”
 • ”Pauziraj ili preskoči pjesme.”

 

google-home-tips

 

 1. Provjerite svoj raspored

Velika većina nas u svojim životima ima dosta obaveza, što znači da je većini nas čest puta raspored jednostavno pretrpan. Bilo da se radi o vjenčanjima, rođendanima, obljetnicama, večerama, ručkovima, kavama, sastancima, sve ovo i  evidentiranje istoga može i često puta troši veliku količinu vremena i jednostavno nas umara (da ne govorim o tome da ponekad znamo i zaboraviti na neki dogovor i da zbog toga mogu nastati pdređeni problemi).

Na svu sreću Google Home vam može i u ovome pomoći. Sve vaše dogovore i vaš cijeli raspored se može snimiti na Google Calendar koji je automatski spojen na vaš korisnički račun.

 • ”Kako izgleda moj dan?”
 • ”Što/kada/gdje je moj idući događaj?”
 • ”Što/kada/gdje je moj prvi događaj?”
 • ”Popis svih događaja za određeni datum.”
 • ”Što je na mom kalendaru za taj dan u tjednu?”

 

 1. Kontrolirajte svoj dom

Sa spojenim stvarima kao što su Hue žarulje ili Nest termostat, vi u biti možete kontrolirati sve te stvari korištenjem Google Home. Možete uključivati i isključivati žarulje, možete namjestiti termostat na temperaturu koju vi odredite. Vrlo je jednostanvo odrediti što od stvari koje imate u svom domaćinstvu želite kontrolirati preko Google Home (pod uvjetom da su te stvari spojene na Google Home). Recimo, kod termostata možete namještati željenu temperaturu u sobi ili otkriti na kojoj temperaturi je termostat namješten.

 

 1. Postavite alarme i timere

Svakome od nas se zna dogoditi da vrijeme jednostavno ”proleti”, pogotovo ako smo zauzeti. No i zato je tu Google Home. Google Home može namjestiti alarme i timere koj vam onda mogu pomoći da ne zaboravite ili da se prisjetite one večere koju ste dogovorili sa svojom ženom za dvadesetu obljetnicu braka. Uz Google Home vrijeme može biti iskorišteno na puno bolji i svrsishodniji način, a zaboravljanje važnih stvari može postati prošlost.

 • ”Postavi alarm za određeno vrijeme.”
 • ”Postavi timer za određenu količinu vremena.”
 • ”Koliko vremena je još ostalo na timeru?”
 • ”Koliko još imam vremena prije nego što se alarm oglasi?”

 

Piše: I.H.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here