Sony je velika tehnološka tvrtka koja je posebno poznata po proizvodnji televizora, gdje iz godine u godinu predstavljaju mnoštvo inovacija u području TV prijemnika. Da bi održali korak s konkurencijom i bili lideri na tržištu, svake godine izbacuju na tržište nekoliko noviteta. Nedavno su predstavili dva nova ekskluzivna televizora AF9 OLED i ZF9 LCD, koji će zasigurno uzeti dio svojeg kolača na tržištu jer su dizajnirani kako bi pružali sjajno iskustvo gledanja TV programa.

Sony AF9
Sony AF9

No, ovog je puta Sony otišao i korak dalje te su sklopili dogovor s jednom od najpoznatijih TV kuća na svijetu. Radi se o modernom mediju koji je u jako kratkom roku skupio mnoštvo korisnika, a narastao je do te mjere da danas ulaže milijune dolara u proizvodnju vlastitog TV sadržaja.

Radi se o Netflix-u, koji korisnicima nudi mnoštvo programa i ekskluzivnog sadržaja, a kojeg obožavaju tisuće korisnika diljem svijeta. Da bi užitak gledanja programa bio još bolji, Netflix i Sony odlučili su udružiti snage i stvoriti jedinstveno iskustvo koje će prikovati korisnike za ekran. Na temeljima suradnje stvarat će jedinstven sadržaj, koji će se zatim putem televizora odašiljati do korisnika.

Netflix i Sony poznati su po tome kako jako puno novca ulažu u kreiranje sjajnog korisničkog iskustva pa ovakva suradnja nimalo ne čudi. Upravo je inovativnost i ulaganje u nove funkcionalnosti ono što krasi ove kompanije i što otvara širom vrata uspjeha. Zanimljivo, Netflix je svoje carstvo izgradio u jako kratkom vremenu i definitivno zna kako se prilagoditi željama korisnika i pratiti moderne trendove.


S druge strane Sony ima dugogodišnje iskustvo i mnogo velikih pobjeda iza sebe. Kada kažemo pobjeda prvenstveno mislimo na to da se već desecima godina održava u samom vrhu i ne silazi s ljestvice najpopularnijih IT kompanija na svijetu. Nimalo ne sumnjamo da će ova suradnja rezultirati sjajnim stvarima i kako je ovo tek početak jednog zanimljivog putovanja na kojem će najviše profitirati samo korisnici ispred televizijskih ekrana.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here