Održiva produktivnost spojena s izvrsnim performansama u najnovijem predstavniku linije B Philips monitora.

Zagreb, 16. veljače 2021. – Stigao je jedan od ekološki najprihvatljivijih monitora Philipsove linije B: Philips 242B1G (dijagonala 23,8 inča/60,5 cm), dizajniran za održivu produktivnost i namijenjen onima kojima je stalo do ekologije. Ovaj ekološki monitor donosi novu razinu uštede energije uz jednostavnost upotrebe i vizualnu udobnost (IPS panel pruža slike pune boje i široke kutove gledanja), osiguravajući vrhunske performanse uz poštovanje okoliša.

Philips 242B1G
Philips 242B1G

Energetski učinkovita produktivnost

Novi Philips 242B1G donosi znatnu uštedu energije zahvaljujući energetski superučinkovitom dizajnu koji ovaj model čini savršenim čak i za složene postavke. Preciznije, njegove energetski učinkovite značajke primjenjuju novu tehnologiju LED pozadinskog osvjetljenja koja održava svjetlinu i boju uz istodobno znatno manju potrošnju energije. Monitor je opremljen i nizom drugih tehnologija za uštedu energije, poput PowerSensora, LightSensora i 0-watt hard power switcha.

PowerSensor putem bezopasnih infracrvenih signala otkriva prisutnost ili odsutnost korisnika i automatski smanjuje svjetlinu monitora, pomažući uštedjeti do 80 % energije. Tehnologija LightSensor, pak, otkriva okolno osvjetljenje i prema tome prilagođava svjetlinu zaslona. Još je jedna važna značajka koja ovaj monitor čini posebno učinkovitim u smanjenju ugljikova otiska Zero Power Switch. Pritiskom na 0-watt hard switch korisnici mogu potpuno isključiti svoj monitor iz izmjeničnog napajanja, što rezultira nultom potrošnjom energije. I to nije sve…

Philips 242B1G

Ekološki iznutra prema van

Istinski ekološki usmjereni korisnici zahtijevaju ekološki prihvatljive i održive materijale kako bi učinkovito smanjili svoj ugljikov otisak i promovirali cirkularnu potrošnju. Ovaj model idealan je izbor za njih. Philips 242B1G izrađen je 85 % od reciklirane plastike i ima certifikat TCO Certified Edge te je u potpunosti bez štetnih supstanci poput žive, halogena (kako bi se što je više moguće smanjio utjecaj na okoliš) i PVC-a/BFR-a. Također, svi materijali korišteni u pakiranju napravljeni su od 100% recikliranog materijala te time zadovoljavaju većinu međunarodnih standarda kao što su EnergyStar 8.0., EPEAT[1] i RoHS.

Slike ugodne oku

Philips 242B1G opremljen je kako bi udovoljio visokim standardima produktivnosti i udobnosti. Zbog toga sadržava tehnologiju IPS za predivne boje i oštre slike, savršenu za mnogobrojne zadatke, od uređivanja fotografija, surfanja internetom do profesionalnih aplikacija kojima je potrebna preciznost boja i postojana svjetlina. IPS zasloni također koriste naprednu tehnologiju koja pruža iznimno široke kutove gledanja od 178 stupnjeva, što je osobito korisno za rad u timu.

Za udobnost korisnika, posebno onih koji provode mnogo sati ispred monitora, ovaj model uključuje tri značajke easy-on-the-eyes za minimalno naprezanje očiju. LowBlueMode smanjuje štetno kratkovalno plavo svjetlo, dok FlickerFree regulira svjetlinu i smanjuje treperenje radi ugodnijeg gledanja. Tehnologija EasyRead upotpunjuje ponudu za iskustvo poput čitanja papira.

Philips 242B1G dostupan je od veljače s preporučenom maloprodajnom cijenom od 1582,00 kn.

[1] EPEAT je valjan jedino ondje gdje Philips registrira svoj proizvod. Molimo posjetite https://www.epeat.net/ za status registracije u svojoj zemlji.

P.R.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here