Zagreb, 29. srpanj 2021. – Vodeći svjetski brand za gaming monitore[1] i IT dodatke –  ponovno pokreće svoj portfelj igara, od monitora do slušalica, mehaničkih tipkovnica, miševa, podloga za miša i još mnogo toga za igrače svih razina, pod novim kišobranom AGON, tvrtke AOC. Nedavno najavljeno, prva kategorija AOC gaming definira potrebe digitalnih avanturista. Sada kategorija AGON monitora i perifernih uređaja stvara sustav proizvoda koji su međusobno kompatibilni za potpuno uranjanje i stilsko ozračje igara i koji mogu zadovoljiti zahtjevne, kompetitivne igrače.

AOC Agon AG493UCX2

AGON AG493UCX2 – Impresivan, produktivan, opremljen značajkama i još brži

Napravljen za heroje

Ključne snage pridružuju se svijetu, a heroji nose AGON-ov transparent. Heroji na stvarnoj sceni PC igara su tvrdoglavi, konkurentni gameri, kao i streameri/kreatori sadržaja. Kombiniraju svoje individualne talente i timski rad kako bi došli do vrha ljestvice i pokazali što se može postići s odgovarajućom opremom. Za ove heroje serija AGON (“natjecanje” u starogrčkom jeziku) zasigurno i jest prikladan suputnik koji im treba.

Stoga su prvi modeli iz ponovno pokrenute serije AGON dva heroja: zakrivljena superširoka 49 inčni (124,5 cm) AG493UCX2 s nevjerojatnom brzinom osvježavanja od 165 Hz, kao i 49 inčni AG493QCX sa brzinom osvježavanja od 144 Hz. Sa svojim omjerom slike 32:9, AG493UCX2 virtualno kombinira dva 27-inčna QHD zaslona u jednom panelu s DQHD (5120 x 1440) razlučivosti, a AG493QCX čini isto za dva 27-inčna Full HD zaslona s razlučivošću DFHD (3840×1080). Oba monitora koriste VA panele za duboke crne tonove, bogate boje i visoki omjer kontrasta za zapanjujuće slike, podržane njihovom VESA Certified DisplayHDR 400 značajkom.

 

Odlični rezultati zahtijevaju visoke ambicije

„Naša prethodna AGON serija i dalje je „go to“ marka monitora za hardcore i entuzijastične gamere. 49-inčne AGON modele posebno cijene ljubitelji simulacija i utrkivanja, ali vole ih i remote radnici i content creatori. Zahvaljujući većoj brzini osvježavanja novih modela i sve većem broju igara koje podržavaju omjer slike 32:9, igrači mogu uživati u drugačijem iskustvu u još više gaming žanrova, poput FPS-a ili MOBA-e. “, Kaže César Reyes Acosta, voditelj gaming proizvoda i tima za IT dodatke i touch monitore za AOC Europa.

Agon-AG493UCX2

AG493UCX2 – 49″ zakrivljeni monitor s DQHD, 165Hz brzinom osvježavanja, HDR400 i FreeSync Premium Pro

 

Više za vidjeti, više za obradu

49-inčni AGON AG493UCX2 opremljen je superširokim 32:9 VA panelom i dizajnom bez okvira, koji svojom futurističkom linijom izgleda kao da je nastao u svemirskom brodu. Zakrivljenost od 1800R nježno se savija pred korisnikom i ispunjava mu periferni vid, poput VR-a postavljenog na stolu, bez ikakvih prepreka u sredini zaslona.

U sim utrkama, veliki, superširoki displayjevi kao što je AG493UCX2 podižu svijest o situaciji pokazujući širu sliku gaming svijeta, što gamerima omogućuje da bolje vizualiziraju ljestvicu i da skrenu u pravo vrijeme za bolju poziciju. Ili, u simulaciji leta, ova dodatna mogućnost na ekranu olakšava prikazivanje brojne male brojčanike i pokazatelje, vizualne reference, te karte. AG493UCX2 posebno se ističe u igrama koje se igraju iz perspektive prvog lica, ali sve igre profitiraju od dodatnog prostora na ekranu, bilo RTS igre, gdje igrači mogu odjednom vidjeti svoju matičnu bazu i granicu, ili MMO igre s puno interakcija koje se odvijaju istodobno.

Unatoč svojoj značajnoj veličini, AG493UCX2 je brz i jednako reagira kao i njegovi uži prethodnici, zahvaljujući brzini osvježavanja od 165 Hz i vremenu odziva MPRT od 1 ms (4 ms GtG), podiže se adrenalin. Kreatori sadržaja ili streameri mogu povezati dva računala (streaming računalo/radno računalo i računalo za igre) i upravljati s jednim setom perifernih uređaja zahvaljujući ugrađenom KVM prekidaču, a USB-C veza može prenositi video i prijenosna računala s napajanjem do 65 W istovremeno. To je zvijer za produktivnost i stroj za uranjanje u igru.

AOC AG493QCX
AOC AG493QCX

Simulirajuća navala adrenalina

49-inčni AGON AG493QCX sličan je svom bratu, nudeći iskustvo zasnovano na Full HD-u umjesto QHD-a na AG493UCX2. U potpuno opremljenoj sim postavci s razumnom udaljenosti od monitora, AG493QCX pruža sjajno iskustvo uranjanja, a za razliku od QHD, niža rezolucija manje oporezuje GPU, što smanjuje ukupne troškove sustava.

Sa sličnim VA panelom 49 inčni, AG403QCX rezolucije 3840 x 1080 radi brzinom osvježavanja do 144 Hz za brze vizualne slike, s vremenom odziva od 4 ms GtG i 1 ms MPRT, što osigurava gaming iskustvo s minimalno zastajkivanja. Oba monitora također nude način Picture-by-Picture za istovremeno povezivanje radnog prijenosnog računala i radne površine (na svoja 2x HDMI 2.0 ili 2x DisplayPort 1.2 ulaza) i prikazivanje oba sadržaja jedan pored drugog. Iako AG493UCX2 također nudi USB-C ulaz, oba imaju ugrađeni 3-portni USB utor s kojim omogućuju lako povezivanje perifernih uređaja.

 

Prepun značajki

Da bi se eliminiralo zastajkivanje, oba modela podržavaju prilagodljivu sinkronizaciju. Ovjereni su s VESA DisplayHDR 400, koji dekodira i prikazuje visoki dinamički raspon s bogatijim bojama (89% AdobeRGB, 91% DCI-P3 i 120% sRGB pokrivenosti spektra[2] za AG493UCX2), prikladan za stvaranje sadržaja. Za isporuku na svim frontama, oba su modela također opremljena masivnim i čvrstim metalnim postoljima visine 100 mm, kao i podešavanjima nagiba i okretanja. Dva zvučnika jačine 5W kod oba modela također stvaraju bogatu stereo scenu zvuka.

Da bi izvršili prilagodbe OSD-a ili odabrali između raznih načine igre i značajki specifične za igre, korisnici mogu koristiti ugrađene gumbe, priložen daljinski upravljač ili softver AOC G-Menu.

Prvi modeli nove AGON serije, 49” AG493UCX2 i AG493QCX, biti će dostupni od rujna, 2021. godine po maloprodajnoj cijeni od 9069 kn i 7179 kn.

 

[1] IDC Quarterly Gaming Tracker – Gaming Monitor 2021 Q1

[2] BT. 709 / DCI-P3 Coverage based on CIE 1976, sRGB Area based on CIE 1931, Adobe RGB Coverage based on CIE 1976

P.R.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here