LG već godinama sjajno kotira među proizvođačima televizora, a ovaj trend želi nastaviti i u budućnosti. Da bi se održali na samom vrhu po broju prodanih televizora, važno je da svake godine predstavljaju nova inovativna rješenja koja korisnicima olakšavaju korištenje televizora i povećavaju užitak gledanja filmova i serija. Iako nam se ponekad čini kako je TV tehnologija dosegla svoje vrhunce uvođenjem pametnih televizora kojima imaju pristup internetu, najnovija nadogradnja LG televizora pokazuje kako mjesta za inovacije još ima.

Ovih je dana LG predstavio svoje nove televizore za 2018. godinu. Napravljeni su od zaslona u OLED i SUPER UHD tehnologiji i odlikuje ih to što imaju ugrađenu tehnologiju umjetne inteligencije (AI). Predstavljeno je čak 10 novih televizora, a razlikuje ih veličina zaslona, koja se kreće od 49 do 77 inča. Unatoč sjajnim napredcima na području prikaza slike i ugrađenim novim hardverskim rješenjima, osobina koja bi se najviše mogla svidjeti novim korisnicima je glasovno upravljanje putem daljinskog upravljača.

Televizori LF ThinQ opremljeni su sustavom umjetne inteligencije, koji gledanje televizije stavlja na jednu sasvim novu razinu. Naime, sada je za promjenu programa moguće koristiti glasovne naredbe, koje nakon vaših uputstva reagiraju na određeni način.

Primjerice, možete televizoru narediti ‘isključi TV nakon što emisija završi’ i one će djelovati u skladu s time. Pri tome nije nužno navoditi ime emisije, već će umjetna inteligencija sama shvatiti što je tražite. Zanimljivo, umjetna inteligencija implementirana u nove TV uređaje ima visoku sposobnost učenja pa će tako s vremenom svladavati sve više vaših naredbi.


Uz promjenu programa i gašenje TV, zahvaljujući umjetnoj inteligenciji moći ćete koristiti i neke naprednije opcije, poput traženja pjesme koja trenutno svira u filmu i sličnih stvari. Uz to, uređaj se može povezati i ostalim pametnim stvarima po kući (pametnim hladnjakom, svjetlima, zvučnicima, itd). Sve to biti će moguće zahvaljujući glasovnim naredbama koje ćete zadavati pametnom daljinskom. Sviđa vam se ovakav način upravljanja TV-om?

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here