Više izvještaja iz Kine kaže da Huawei priprema 32-inčni zaslon s neobičnim omjerom slike 3 : 2. Monitor će nositi Huaweijev novi zaštitni znak MateView, a bit će usmjeren na profesionalce koji trebaju imati puno prostora i vodoravno i okomito.

Kao novi igrač na tržištu zaslona za računala, Huawei mora ponuditi jedinstvene proizvode kako bi privukao pažnju na svoju marku i stekao tržišni udio. Budući da će 32-inčni Huawei MateView LCD biti usmjeren na korisnike koji zahtijevaju precizne boje, navodno će koristiti 10-bitnu (vjerojatno IPS-ov tip) zaslona s rezolucijom od 4500×3000, što je vrlo neobično za stolne monitore.

Neobična je i brzina osvježavanja od 90 Hz koju zaslon navodno podržava. U ovom trenutku nisu poznate nikakve druge specifikacije, ali očekuje se da monitor ima VESA-inu DisplayHDR 400 značajku i da će stoga imati minimalnu jačinu osvjetljenja od 400 nita i podržavati HDR10.

Ključna prodajna značajka Huaweijevog profesionalnog MateView monitora očito će biti njegov omjer 3: 2, koji se pokazao posebno korisnim na prijenosnim računalima. Takav omjer stranica okomito prikazuje više podataka, što je dobro za kodiranje, čitanje i pisanje. Nadalje, kako bi monitor bio još ugodniji, on će imati vrlo tanke okvire i gotovo 100% omjer zaslona i tijela, izvještava GizmoChina.

Huawei MateView 32

Na temelju slike Huaweijevog MateView monitora s omjerom 3:2 koju je objavio blogger, monitor na svom stalku ima smješteno i bežično punjenje za telefone, značajku koju je prilično jednostavno implementirati, ali je proizvođači rijetko nude.

Imajte na umu da Huawei ne proizvodi zaslone. Stoga će 32-inčni LCD zaslon vjerojatno koristiti drugi proizvođači monitora. Uz profesionalni 32-inčni zaslon 3:2, Huawei navodno radi i na 42-inčnom MateView monitoru za gejming. Očekuje se da će uređaj imati rezoluciju 3440×1440, omjer slike 21:9 i brzinu osvježavanja od 165Hz.

Huawei bi 16. svibnja trebao i službeno predstaviti 32-inčni i 42-inčni zaslon MateView monitore svijetu. Za sada još nema informacija o cijenama i o tome hoće li biti dostupni izvan Kine.

Huawei još nije najavio svoje MateView LCD zaslone, tako da su sve informacije o njima u ovom trenutku strogo neslužbene i treba ih uzeti s rezervom. U međuvremenu, dolazi od dva nepovezana tipstera koji se dijelom međusobno potkrepljuju, što može ukazivati ​​na to da tvrtka zaista radi na MateView zaslonima za igrače i profesionalce.

Piše: Z.K.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here