Zakrivljeni široki zasloni sve su popularniji na tržištu, što je kod proizvođača izazvalo i sve veći interes – odnosno plasiranje sve većeg broja takvih zaslona na tržište. Među proizvođačima zaslona možemo pronaći svakakva imena brendova, a jedan od njih je i Asus. Ovog puta Asus nam je predstavio jedan fantastični zaslon koji ima filmski omjer stranica i koji je u pravom planu namijenjen profesionalcima za obradu na računalu.

Novi Asus monitor predstavljen je u profesionalnoj liniji ProArt, a nosi naziv PA34VC. Monitor je napravljen s IPS panelom i veličine je 34.1 inča. Sa sobom donosi rezoluciju od 3.840×1.440 piksela, a važno je spomenuti kako omjer stranica ovog monitora iznosi 21:9. Dakle, ovaj je monitor idealan za one koji vrše obradu video materijala ili one koji više cijene širinu nego visinu zaslona. PA34VC monitor može se pohvaliti visokom točnošću prikaza boja, a zanimljivo je da podržava 100% sRGB spektra. Kontrast iznosi 1.000:1, dok je osvjetljenje na 300 nita.

Što se tiče osvježavanja slike, maksimalni rezultat koji može postići PA34VC je 100Hz, a ima i sjajnu brzinu odaziva koja iznosi samo 0,1 ms. Kako je to slučaj kod ostalih monitora sličnih karakteristika, omogućene su PiP i PbP funkcije – što znači da se na jednom monitoru može prikazivati sadržaj iz više uređaja. Također, tu su i funkcije koje umanjuju štetan utjecaj monitora na korisnikove oči – Ultra-Low Blue Light i Flicker-Free.

Od priključaka na ovom monitoru možete pronaći dva Thunderbolt 3 utora, dva HDMI priključka te jedan DisplayPort. Monitor omogućuje i punjenje uređaja, a na njega su ugrađeni i zvučnici, kao i 3.5 mm priključak za slušalice. Sve u svemu svakakve se mogućnosti kriju u ovom super monitoru. Ako smo vas zainteresirali za PA34VC monitor nije na odmet znati da se njegova cijena kreće oko 1200 eura – što možda na prvu jest puno, no kupnjom ovog monitora dobivate svakakve pogodnosti koje će vam olakšati i poboljšati rad na računalu.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here