Asus već dugo vremena dobro kotira među gejmerima, nudeći ima razne tehnološke naprave skrojene baš po njihovoj mjeri. Pridobili su status brenda koji brine o gejmerima, što je itekako pohvalno – ali i potencijalno donosi dobru zaradu. Ovih je dana ova poznata kompanija predstavila novi monitor namijenjen upravo gejmerima, no prema svemu sudeći dotični se monitor neće pojaviti na našem tržištu.

Predstavljen je novi Asusov monitor naziva TUF Gaming VG279QM, koji je u prvom planu namijenjen gejmerima. Radi se o monitoru veličine 27 inča koji je izrađen u IPS tehnologiji i koji donosi maksimalnu rezoluciju 1920 x 1080 piksela. Vrijeme odaziva monitora je 1 ms, a kontrast koji postiže iznosi 1000:1. Certifikat VESA Display HDR400 garantira kako monitor može postići svjetlinu od 400 nita.

ASUS TUF Gaming VG279QM

Što se specifičnih karakteristika monitora tiče valja istaknuti kako donosi širok kut gledanja koji iznosi 178/178 stupnjeva. Monitor nudi pozadinsko RBG osvjetljenje, a tu je i podrška za Nvidia G-Sync i ELMB-Sync. Na monitoru se nalaze dva HDMI 2.0 priključka te jedan Display Port 1.2. Ono što do sada nismo spomenuli, a na što su u Asusu posebno ponosni je frekvencija osvježavanja monitora koja bazično iznosi 240 GHz. No, kada se uključi napredna opcija koja je dostupna na monitoru, maksimalna frekvencija osvježavanja može iznositi nevjerojatnih 280 GHz.

Možemo reći kako se radi o fantastičnom monitoru koji može zadovoljiti vrlo visoke gejmerske standarde. Nažalost, u cijeloj toj super priči ima jedan popriličan nedostatak – a to je da će monitor za sada biti dostupan samo na kineskom tržištu. Cijena monitora trebala bi iznositi 475 eura, no kao što smo malo prije rekli – nismo sigurni hoće li se pojaviti na našem tržištu.

Kineski gejmeri tako će dobiti priliku uživati u fantastičnom monitoru koji nudi sjajnu frekvenciju osvježavanja slike, ali i razne druge mogućnosti. Nadamo se kako će se Asus odlučiti ovaj monitor u neko dogledno vrijeme pustiti na europsko i američko tržište ili će barem na tim tržištima ponuditi neku kvalitetnu alternativu.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here