Tržište monitora korisnicima nudi zaista sve i svašta, a upravo je na to tržište stigao jedan fantastičan monitor koji uz kvalitetna karakteristike nudi i pristupačnu cijenu. Proizvođač monitora je AOC, a radi se o monitoru veličine 28 inča kojeg krasi minimalistički dizajn, kvalitetne karakteristike te prilično niska cijena koju si većina korisnika može priuštiti.

AOC je prije nekoliko dana predstavio novi monitor G2868PQU koji se može pohvaliti s 28 inča zaslona, a prema prvim informacijama namijenjen je različitim tipovima korisnika – pa čak i zaljubljenicima u igranje video igara. Monitor je utemeljen na TN panelu i ima sjajan odaziv od samo 1ms. Frekvencija osvježavanja monitora iznosi 60Hz, a podržava i FreeSync tehnologiju.

AOC-G2868PQU gaming monitor

Valja naglasiti kako se radi o monitoru koji može postizati 4K rezoluciju, a i osvjetljenje je na zadovoljavajućoj razini od 300 nita. Monitor G2868PQU krasi iznimno jednostavan dizajn koji nimalo ne narušava rad korisnika, a dominira crna boja uz koju je moguće pronaći i nekoliko crvenih detalja. Da bi korisnik još više uživao u radu na monitoru unutar njega se nalaze tehnologije koje sprječavaju emitiranje plave svjetlosti, ali i tehnologija koja umanjuje treptanje slike – te time čuva vaše oči od prevelikog naprezanja.

Isto tako, AOC je u monitor ugradio i nekoliko različitih mogućnosti postavki za gejmere kako bi im još dodatno poboljšao iskustvo igranja na ovome monitoru. Moguće je tako pronaći Game mod koji je prilagođen nekim od najpopularnijih naslova iz svijeta utrkivanja automobilima, no tu ne staje kraj mogućnostima. Naime, korisnik može stvoriti i vlastite profile postavki zahvaljujući kojima cjelokupno stvar diže na jednu novu višu razinu te tako može još više uživati u igranju.

Ono što je mnoge pozitivno iznenadilo je cijena koja iznosi oko 370 eura što i nije puno s obzirom na to da se radi o kvalitetnom monitoru. U prodaji bi se ovaj monitor trebao naći već ovog mjeseca pa ako planirate kupnju svakako razmotrite isplati li vam se G2868PQU.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here