Alienware je brend koji radi fantastičan posao na području gejminga i ovaj njihov novi proizvod samo je nadogradnja na već fantastičnu ponudu koju nude na tržištu. Ovog puta snage su udružili s tvrtkom LG Display kako bi proizveli fantastičan monitor za gejmere koji ima nekoliko sjajnih parametara koji će oduševiti ljubitelje tehnologije.

Dimenzije ovog monitora su poprilične (55 inča) pa se mnogi s pravom pitaju da li uopće ima smisla takav uređaj stavljati u kategoriju monitora ili se ovdje radi o TV-u. Bilo kako bilo, monitor je napravljen u Ultra HD OLED tehnologiji i na svojih 55 inča korisnicima može pružiti fantastičan prikaz slike.

oled monitor 55 inca

Ono što pridonosi fantastičnom prikazu je svakako frekvencija osvježavanja koja iznosi 120 Hz, a zanimljivo je kako uređaj ima mogućnost varijabilnog refresh rate-a. Zahvaljujući ovoj naprednoj funkciji moguće je otkloniti neke nedostatke kao što su tearing i stuttering. Među važnim informacijama potrebno je spomenuti kako uređaj ima podršku za HDR, FreeSync i G-Sync, a tu je i podrška za DCI-P3 spektar boja.

Što se tiče samog dizajna i tu je odrađen sjajan posao, a nekoliko je važnih elemenata koji pridodaju vizualnom efektu koji se želi postići. Na monitoru se nalazi Alienware-ov logotip koji je osvijetljen pomoću LED-RGB osvjetljenja, a tu je i posebna horizontalna linija koja ima mogućnost sinkronizacije sa sadržajem koji se prikazuje na monitoru. Gornja strana monitora je iznimno malih dimenzija, odnosno iznimno je tanka, dok je s donje strane monitor nešto deblji (zbog ugrađene elektronike).

Potrebno je naglasiti kako su ispred ovog monitora još mnogobrojna testiranja prije nego što se pusti u prodaju. Ovo je zapravo bilo neko inicijalno predstavljanje, dok će s ono pravo održati vjerojatno tijekom godine. Dakle, uređaj će se na tržištu pojaviti vrlo vjerojatno u narednim mjesecima, no do tog datuma nema smisla detaljnije ulaziti u neke specifikacije i sve funkcije koje ovaj monitor/TV može ponuditi svojim korisnicima.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here